Cancerul de piele: unde vor fi oferite consultatii gratuite

Cancerul de piele: unde vor fi oferite consultatii gratuite

0

Cancerul de piele: vor sa sensibilizeze populatia! Ca urmare, incepand de luni, 2 iunie, vor fi oferite consultatii gratuite in licee, iar in aceasta vara, campania se va derula pe litoral. Vorbim de campania pentru a depista cancerul de piele, derulata de Societatea Romana de Dermatologie, in partenariat cu Academia Europeana de Dermatologie si Venerologie.

cancer de pieleCancerul de piele poate fi prevenit, cancerul de piele poate fi depistat in faze incipiente. “Ne propunem sa convingem opinia publica sa constientizeze pericolul expunerii la radiatiile solare, dar si sa incurajam prezentarea la medicul dermatolog pentru diagnosticul precoce al cancerului de piele”, a declarat prof. dr. Alexandru Tataru, presedintele Societatii Romane de Dermatologie, citat de Agerpres.

Cancerul de piele – sunt oferite consultatii gratuite, pentru a depistat aceste cazuri, in perioada 2-15 iunie in cate trei licee din Bucuresti, Iasi, Cluj, Tg. Mures, Oradea si Craiova.
Cancerul de piele – sunt oferite consultatii gratuite in zilele de 25-27 iulie, 22-24 august si 29-31 august, in intervalul orar 8-17,30, in statiunile Eforie Nord, Neptun si Jupiter.

Pe litoral, in locurile ce vor fi special amenajate, minimum 12 medici dermatologi din tara vor oferi consultatii si informatii gratuite pacientilor, dar si turistilor. Pe langa pliantele informative legate de cancerul de piele, se vor distribui si mostre de creme fotoprotectoare.

Ce trebuie sa stim pentru a preveni cancerul de piele? “Trebuie avut grija de expunerea la soare si este necesara reducerea numarului de sedinte de bronzat. Se poate expune la soare intre ora 9 si 9,30 si intre 17 si 17,30. Expunerea intre aceste ore este suficienta pentru organism”, afirma prof. dr. Alexandru Tataru. Un alt sfat: controlul medical si cel dermatologic trebuie facut in fiecare an, cancerul de piele poate fi depistat precoce intrucat se afla la suprafata si se poate observa.

Cancerul de piele consta din inmultirea dezorganizata a celulelor care produc pigment in piele (melanocitele care produc melanina). Cancerul de piele se dezvolta initial doar pe piele, dar are o mare capacitate de metastazare. De aceea, tratamentul chirurgical de indepartare a leziunii trebuie facut cat mai repede. Cu cat tumora este mai avansata, cu atat sansele de supravietuire sunt mai mici, cancerul de piele fiind o boala letala. Cand melanocitele devin canceroase, ele se inmultesc, cresc in dimensiuni si invadeaza alte tesuturi, precizeaza www.canceruldepiele.ro.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.