Cand ajung femeile la maturitatea sexuala?

0

Varsta la care femeile ating maturitatea sexuala a ridicat de-a lungul timpului numeroase intrebari. Cercetari stiintifice recente „au demontat” ideea potrivit careia barbatii se maturizeaza sexual in jurul varstei de 18 ani, iar femeile, cand trec pragul varstei de 30 de ani. De fapt, barbatii sunt cei care „se coc” mai tarziu.

Barbatii se bucura de apogeul sexualitatii inca din adolescenta

Studii mai vechi sustin ideea ca barbatii se bucura de apogeul sexualitatii inca din adolescenta, in jurul varstei de 18 ani, in timp ce femeile ating maturitatea sexuala putin peste 30 de ani.Un studiu recent, sponsorizat de compania producatoare de jucarii sexuale „Lovehoney”, a demonstrat ca, de fapt, barbatii se maturizeaza sexual abia in jurul varstei de 32 de ani, in timp ce reprezentantele sexului frumos se pot declara „experimentate” in jurul varstei de 26 de ani.

Studiul a mai aratat ca 46% din persoanele intervievate au declarat ca au parte de cel mai bun sex din viata lor in relatiile curente, intemeiate alaturi de cei pe care ii iubesc. In plus, subiectii au marturisit ca diferenta de varsta nu influenteaza calitatea sexului, conform „Women’s Health “ si ca durata si cantitatea actelor sexuale nu are de a face cu calitatea lor.

Varsta la care femeile ating maturitatea sexuala: independenta are un cuvant de spus

„Femeile ating apogeul sexual atunci cand se simt libere, atragatoare, pline de energie si increzatoare in puterea lor de seductie si a sex-appeal-ului pe care-l poseda“, spune Jane Greer, sexolog si autor de carti de specialitate.

In concluzie, o femeie atinge maturitatea sexuala cand se simte cu adevarat bine in pielea ei si se bucura din plin de senzatiile pe care corpul sau le experimenteaza in timpul unui act sexual.

sursa

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.