Canicula face victime

0

139_articolÎn ultimele 24 de ore, Serviciile Judeţene de Ambulanţă au raportat Ministerului Sănătăţii, la nivelul național, peste 2000 de solicitări cauzate de caniculă. Cele mai multe solicitări au fost înregistrate în București, nu mai puțin de 1080.

În București, Iași, Sibiu, Timiș și Vâlcea s-a înregistrat un număr de 72 de persoane căzute în stradă din cauza temperaturilor ridicate.

Serviciile de Ambulanță au mobilizat peste 361 de autospeciale pentru intervențiile în caz de urgență.

Serviciile de Ambulanţă şi Direcțiile de Sănătate Publică nu au comunicat nici un caz de deces în locuri publice, având drept cauză numai canicula.

În această perioadă, Ministerul Sănătății coordonează Direcțiile de Sănătate Publică, Serviciile de Ambulanță și Unitățiile de Primiri Urgențe pentru punerea în aplicare a planurilor de măsuri necesare în aceste zile, în vederea reducerii riscurilor medicale.

Pentru prevenirea incidentelor în această perioadă de temperaturi extreme, Ministerul Sănătății recomandă populației să asculte sfaturile medicilor și să evite pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11.00 – 18.00, să consume multe lichide, fructe și legume și să evite consumul de alcool și băuturi puternic cofeinizate. De asemenea, persoanele cu boli cronice, cardiace și respiratorii, trebuie să respecte cu strictețe tratamentele medicamentoase prescrise de medici.

Sursa: ms.ro

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.