Cardul national de sanatate – situatia la zi

0

Incepand cu data de 1 mai 2015, cardul national de sanatate va deveni unicul instrument de decontare si validare a serviciilor medicale. Casa Naționala de Asigurari de Sanatate comunica: pana in prezent, au fost activate in sistem aproximativ 4,5 milioane de carduri – o treime din cele 13,5 milioane de asemenea acte care au ajuns in posesia asiguratilor. Vezi ce trebuie sa faca asiguratii care pana la data de 1 mai 2015 nu intra in posesia cardului de sanatate!

Unde raman cardurile refuzate de asigurati

Cei peste 500.000 de asigurati care nu au primit cardul national de sanatate sunt asteptati la sediile caselor de asigurari sau la medicii de familie pentru a-si ridica acest card, transmite CNAS.

Asiguratii care nu doresc sa utilizeze cardul national de sanatate din motive religioase si de constiinta au ca alternative adeverinta de inlocuire a cardului de sanatate, eliberata la cerere de catre casele de asigurari de sanatate. Aceasta adeverinta are valabilitate trei luni.

Cardurile refuzate raman la sediile caselor de asigurari, astfel incat sa poata fi predate acelor asigurati care revin asupra deciziei de a nu utiliza acest instrument.

Nu ai primit card, beneficiezi de servicii medicale in baza unei adeverinte de asigurat

Asiguratii care pana la data de 1 mai 2015 nu intra in posesia cardului de sanatate vor beneficia de servicii medicale in baza unei adeverinte de asigurat, eliberata de casa de asigurari.

Cardul national de sanatate: speranta… insanatosirii sistemului de Sanatate

Cardul national de sanatate este un proiect de interes national care are ca principal scop transparentizarea si eficientizarea utilizarii fondurilor din sistemul asigurarilor sociale de sanatate. Acesta va face dovada prezentei asiguratului la furnizorul de servicii medicale.

Ce contine cardul national de sanatate?

Cardul national de sanatate primit de asigurat contine doar datele de identificare ale asiguratului. Pe card si in memoria electronica a cardului sunt imprimate urmatoarele informatii:

– Numele si prenumele asiguratului
– Codul unic de identificare in sistemul de asigurari sociale de sanatate
– Numarul de identificare al cardului national de asigurari sociale de sanatate (CID)
– Data nasterii
– Termenul de valabilitate al cardului (5 ani)

Doar la cererea asiguratului, medicul de familie poate inscriptiona pe cardul national de sanatate date medicale. Alte detalii privind cardul national de sanatate – AICI.

Share.

Leave A Reply