Care sunt cele mai nocive produse alimentare?

Care sunt cele mai nocive produse alimentare?

0

Magazinele sunt pline de produse frumos ambalate, dar adevarul este ca multe dintre aceste produse atractive sunt foarte nocive. Am intocmit o lista cu cele mai daunatoare produse care va pot pune sanatatea in pericol.

Produse alimentare nocive:

Acizi grasi trans

margarina

Acizii grasi trans sunt grasimi nesaturate derivate sintetic din uleiuri vegetale lichide. Prin hidrogenare, uleiurile vegetale lichide sunt convertite in solide: margarine si alte produse de uns pe paine. Acest tip de grasimi este daunator organismului nostru si schimba metabolismul la nivel celular, contribuind astfel la acumularea de toxine.

Ca urmare a consumului sistematic de grasimi trans se observa cresterea riscului de a dezvolta diabet, ateroscleroza si cancer. Se observa de asemenea scaderea nivelului de testosteron la barbati.

Produsele alimentare care contin acizi grasi trans sunt: margarina, amestecurile vegetale moi, maioneza, produsele de patiserie (fursecuri, prajituri, torturi), alimentele congelate, branza topita, branzeturi etc.

Ceea ce tine de margarina – totul este clar, dar stiati oare ca untul cu un continut de grasime de 72,5% de asemenea nu este bun pentru consum? Untul natural nu trebuie sa aiba un continut de grasime mai mic de 82,5%.

Indulcitori sintetici

aspartamul

Cei mai cunoscuti indulcitori artificiali – aspartamul, zaharina si ciclamatul sunt extrem de daunatori pentru sanatate.

Astfel, la temperatura de 30 °C aspartamul se descompune in formaldehida, metanol si fenilalanina si provoaca insomnie, tulburari digestive, dureri de cap si palpitatii. Zaharina este o substanta cancerigena ce declanseaza aparitia tumorilor. Ciclamatul cauzeaza reactii alergice.

Bauturile carbogazoase racoritoare, bomboanele, guma de mestecat si dulciurile „dietetice” sunt sursa indulcitorilor nocivi. Daca doriti sa limitati aportul de zahar, folositi alternative naturale precum mierea, fructoza sau stevia.

Mezeluri

carne procesata

Ne este greu sa rezistam mirosului apetisant al salamurilor, carnatilor afumati, crenvurstilor, carnaciorilor, pateurilor si suncii, dar din pacate acest miros este inselator.

40% din greutatea acestor produse constituie grasimi, pielita, organe (produse secundare) si chiar faina de oase, iar restul – gel, care prin interactiunea cu produsele secundare intr-un aparat special se transforma intr-o bucata de “carne”. Potentiatorii de gust, potentiatorii de culoare, conservantii, fumul lichid (cu formaldehida) isi fac treaba – carnea de porc aromata si suculenta este gata.

Nu lasati producatorii sa faca profit de pe urma sanatatii dumneavoastra, mai bine cumparati carne naturala si preparati din ea bucate sanatoase pentru familia dvs.

Regele gustului – glutamatul de sodiu (E-621)

monoglutamat de sodiu

Glutamatul de sodiu este adaugat in cantitati mari in cartofi prajiti, pesmeti, cuburi de bulion, mezeluri, arome sintetice, care si asa sunt nocive. Pentru a va proteja sanatatea, cititi cu atentie informatia de pe ambalaj sau renuntati la achizitionarea unor astfel de produse.

Produse din ciocolata si bomboane

ciocolata

Ciocolata de calitate este o raritate pe piata noastra. In cea mai mare parte ciocolata prezinta o compozitie din diferiti inlocuitori, grasimi hidrogenate, emulgatori si agenti de colorare. Un sfat bun este sa alegeti ciocolata neagra. Compozitia ciocolatei naturale este: unt de cacao (nu unt de palmier, soia sau bumbac), boabe de cacao, lecitina si pudra de zahar.

Bomboanele contin o diversitate atat de mare de esente, ca nici nu este nevoie sa mai vorbim despre siguranta smaltului dentar. Continutul mare de zahar nu ofera bomboanelor niciun avantaj.

Produse procesate si fast-food

fast-food

Daca ar fi posibil sa numaram cate batoane de crab se produc si se consuma in lume, s-ar dovedi ca nu exista atatia crabi.

In aceste batoane nu este niciun gram de carne de crab, dar exista carne tocata de peste, apa, amidon, ulei vegetal, si o varietate mare de agenti de ingrosare, arome, precum si amplificatori de aroma. E alegerea fiecaruia daca sa manance sau nu aceste batoane, doar ca iata unele pisici refuza sa manance acest produs.

Taieteii si piureul de cartofi fast-food sunt alimente extrem de des intalnite in dieta unor persoane. Dar ganditi-va daca aveti nevoie de un astfel de atac chimic asupra organismului? Toate aceste produse procesate si fast-food cu siguranta nu aduc niciun avantaj sanatatii dumneavoastra.

Mancarea sanatoasa poate fi gustoasa: nu permiteti producatorilor lipsiti de scrupule sa va manipuleze dorintele si obisnuintele. Fiti sanatosi!

sursa

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.