Cat timp ai pentru inscrierea la rezidentiat

Cat timp ai pentru inscrierea la rezidentiat

0

Doua saptamani! Aceasta va fi, cel mai probabil, perioada permisa pentru inscrierea la rezidentiat, din momentul difuzarii publicatiei de concurs. Ce alte date utile candidatilor sunt asteptate?

“Inscrierile pentru concurs se fac prin directiile de sanatate publica, respectiv prin ministerele cu retea sanitara proprie, din momentul aparitiei in presa a publicatiei de concurs pana la data de 23 octombrie 2015, inclusiv”, sta scris in metodologia aflata, deocamdata, in dezbatere publica. Ca la noi la… Se cunoaste termenul-limita cand se termina inscrierea la rezidentiat, nu se stie inca ziua in care se da startul pentru inscrierea la rezidentiat.

Deja se vehiculeaza, pe grupurile de Facebook dedicate concursului de rezidentiat, data de 9 octombrie pentru momentul alinierii la… startul inscrierilor la rezidentiat, ceea ce inseamna exact doua saptamani. MS nu sufla insa, oficial, niciun cuvant despre aceasta! Oricum, detaliile legate de actele necesare pentru inscrierea la rezidentiat se cunosc, se stie care va fi taxa, se asteapta insa alte detalii…

Laolalta cu publicatia de concurs vin si alte date utile candidatilor:
– numarul de locuri scoase la concurs pe specialitati si centre de pregatire;
– lista posturilor scoase la concurs cu distributia acestora pe centre universitare

De notat ca, dupa ce se finalizeaza inscrierea la rezidentiat, respectiv la data de 23 octombrie 2015, ora 15, candidatii nu mai pot solicita schimbarea optiunilor de a concura intr-un anumit centru universitar, sub niciun motiv. Depunerea mai multor dosare ale aceleiasi persoane, pentru mai multe centre universitare, atrage masura eliminarii candidatului respectiv din concurs.

Concursul de intrare in rezidentiat pe post si rezidentiat pe loc, in domeniile medicina, medicina dentara si farmacie, va avea loc la data de 15 noiembrie 2015.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.