Principalele cauze ale infertilitatii (VIDEO)

1

Una din cauzele non medicale care reprezinta un factor important al infertilitatii este cariera. Toti se gandesc la cariera, mai ales femeile, intai sa se gandeasca la copil, crestem in varsta si atunci lucrurile devin mai dificile.

Pe pacientele mele intotdeuna le indrum pana la 30 de ani sa avem primul copil nascut. Asta ar fi idealul. Daca nu se poate atunci pana la 35 obligatoriu. Dupa 35 de ani diferinetele apar si sunt majore si daca mai apare si o patologie, lucrurile devin destul de dificile si atunci e un pic mai greu.

Partea medicala o impartim in doua mari categorii: probleme masculine si probleme feminine. Exista cazuri cand avem probleme si la unul si la altul.

De obicei cauzele masculine sunt cam 50 la suta din cazuri si 50 la suta sunt cauze feminine.

Fertilitatea maxima pentru femei se inregistreaza in jurul varstei 18 – 23 de ani, se stabilizeaza pana in jurul varstei de 27-28 de ani. Declinul usor incepe pana la implinirea varstei de 30 de ani, urmand ca dupa 35 de ani lucrurile sa devina mult mai dificile, iar dupa 40 de ani, fertilitatea scade abrupt.

Dupa ce are loc transferul embrionar, viitoarea mamica are nevoie de repaos si i se recomanda evitarea eforturilor fizice cel putin 3-4 zile de la FIV. Dupa 12-14 zile, pacienta va face un test de sange care arata daca procedura de fertilizare in vitro a avut sau nu succes. Odata confirmata sarcina, mamica trebuie sa stie ca sarcina obtinuta prin FIV este la fel ca una obtinuta pe cale naturala.

Dr. Andreas Vythoulkas, contributor Televiziunea Medicala

andreas-vythoulkas

Dr. Andreas Vythoulkas este medic specialist obstetrica-ginecologie, cu competente in infertilitatelaparoscopie, ecografie, histeroscopie si colposcopie.

Absolvent al Masteratului din cadrul Clinicii Genesis din Atena, sub coordonarea cunoscutului Dr. Pantos, Dr. Vythoulkas a dobandit expertiza si compentente in probleme de infertilitate si, implicit, in domeniul tehnicilor de reproducere umana asistata.

In prezent, Dr. Vythoulkas este doctorand in Obstetrica-Ginecologie, cu specializare in endometrioza si infertilitate. Doctorul Andreas Vythoulkas este reprezentant in Romania al Clinicii Genesis Atena (Grecia) si detine statutul de membru al Societatii Elene de Obstetrica si Ginecologie si al Federatiei de Medicina Fetala din Londra (Marea Britanie).

https://web.facebook.com/andreas.vythoulkas.md/?__mref=message_bubble&_rdr
Share.

1 Comment

  1. Pingback: Principalele cauze ale infertilitatii (VIDEO) • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.