Cazuri emotionante! Micuti cu probleme medicale grave, ajutati sa-si recastige copilaria

1

Cinci copii cu varste intre 11 luni și 16 ani, nascuti cu grave malformatii cardiace, proveniti din familii cu resurse financiare limitate, operati in Romania de echipe internationale!

“Trei medici de renume mondial, dr. Serban Stoica din Anglia, dr. Sune Johansson si dr. Petru Liuba din Suedia, au acceptat invitatia noastra de a participa pro-bono la aceste interventii. Fundatia Polisano a suportat toate cheltuielile”, a declarat Catalina Costache, director executiv al Fundatiei Polisano.

Copiii nu au putut fi tratati in putinele centre de specialitate din tara din cauza complexitatii malformatiilor și nu au avut posibilitatea sa acceseze servicii medicale in tarile vestice, unde costurile s-ar ridica la peste 40.000 de euro de fiecare interventie.

Doi dintre pacienti, un baietel de numai 11 luni si o fetita de opt ani, cu insuficienta cardiaca severa, au fost operati de catre Echipa Inimii din cadrul Spitalului European Polisano, careia i s-a alaturat dr. Serban Stoica, medic primar in chirurgie cardiovasculara pediatrica la Spitalul Universitar din Bristol. La aceste interventii a asistat și dr. Sune Johansson, care are o experienta de peste 40 de ani in operarea malformatiilor cardiace complexe la copii.

Celelalte trei cazuri, copii cu varste de la un an la 16 ani, au fost solutionate prin metode minim-invazive, cu asistenta dr. Petru Liuba, profesor asociat al Universitatii din Lund, Suedia, si medic primar cardiologie congenitala interventionala pediatrica.

De pilda, Daniel, un baietel de opt ani, provenit dintr-o familie cu sase frati, crescuti doar de mama și diagnosticat cu stenoza aortica avansata, se va bucura in sfarsit de o copilarie normala. Acesta va putea sa parcurga fara probleme, drumul zilnic, de o ora, catre școala.

In mod similar, un baietel de numai un an, suspect de deficit septal ventricular, abandonat de parinti in spital, dupa nastere, din cauza complexitatii malformatiei, va putea fi reintegrat in familie. Acesta nu a putut fi operat pana acum, deoarece nu atingea o greutate optima pentru realizarea unei interventii de asemenea amploare, spuneau reprezentantii Fundatiei Polisano.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Solutie inedita, in premiera nationala, pentru salvarea unui baietel de 12 ani • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.