Ce alimente pot fi congelate? Cum pot fi pastrate fructele de avocado, cafeaua si ouale timp de sase luni

0

Cele mai multe alimente pot fi congelate si pastrate pentru mai mult timp si isi pastreaza gustul si starea proaspata. Fructele de avocado, branza si chiar si cafeaua se pot congela.

Produse alimentare congelate pentru mai mult timp au nevoie de mai putin timp de gatit si isi pastreaza aromele.

Ouale, fructele de avocado, ierburi proaspete si chiar branza sunt printre alimentele care pot fi tinute in congelator pentru a economisi bani, dar, de asemenea, ajuta la reducerea a tone de alimente irosite si aruncate in fiecare an.

Urmand cateva trucuri simple cu privire la pregatirea alimentelor pentru congelator, aceasta poate salva chiar si timpul petrecut in bucatarie, precum si pentru a asigura mese gustoase.

Congelatorul actioneaza ca un buton de pauza pentru produsele alimentare astfel incat sa se poata pastra pana la data expirarii.

Sfaturi pentru congelare cu succes a alimentelor:

oua

Ouale

In mod surprinzator, ouale pot fi congelate – dar nu in coaja lor. Ele pot fi batute, fie se poate separa galbenusul si albusul in diferite recipiente.

Cu toate ca ouale nu pot fi inghetate in coaja lor – deoarece acestea pot exploda – exista doua modalitati de a le pregati pentru congelator.

Galbenusurile si albusurile se pot pune separa in recipiente de plastic sau pungi alimentare inainte de congelare.

Deasemenea, se pot bate oaule intr-un vas de plastic inante de congelare, apoi se pun intr-un recipient etans si o eticheta cu data si numarul de oua folosite. Acest amestec se poate folosi la omleta dupa decongelare.

cascaval

Branza

Branza poate fi rasa si apoi congelata, in timp ce laptele poate fi, de asemenea, pus in congelator. O idee buna de a congela laptele este sa fie turnat in tavite pentru cuburi de gheata, astfel incat sa poata fi folosit la o ceasca de cafea sau ceai.

Nu toate branzeturile pot fi congelate, dar daca razui branza tare si se congeleaza intr-o punga, acesta va fi gata de utilizare in gatit la o data ulterioara.

avocado

Avocado

Gasirea unui avocado la maturitate perfecta poate fi de multe ori o provocare in sine, si exista o perioada foarte scurta, inainte ca fructul de avocado sa ia o nuanta neapetisanta, maro. Ca rezultat, un numar foarte mare de avocado sunt aruncate in fiecare an.

Dar, la fel ca alte mai fructe, si avocado se poate congela. Fructul de avocado se taie in jumatate, se indeparteaza samburele si coaja, se zdobeste si se pune un strop de zeama de lamaie apoi se poate congela.

busuioc

Ierburi proaspete si condimente

Ierburile proaspete, cum ar fi coriandru pot fi taiate si congelate, in timp ce Humusul poate fi pus in congelator cu un strat de ulei de masline deasupra pentru a retine umezeala.

Ierburile proaspete au un termen de valabilitate foarte redus de aceea se poate congela si isi va pastra aroma si proprietatile sale.

Deasemenea, ghimbirul se poate toca marunt si poate fi congelat.

cartofii

Cartofi

Cartofii trebuie fierti pentru cinci minute, apoi se lasa sa se raceasca si se pot congela. De asemenea, se poate congela si piureul de cartofi.

ciuperci

Ciuperci

Ciupercile pot fi inghetate, dar vor avea nevoie de pregatire mai intai. Se taie ciupercile in felii se pun rasfirate pe o farfurie mare, asigurandu-se ca nici unul dintre felii nu se suprapun. Se congeleaza timp de doua ore, apoi se pot pune in containere frigorifice. Pentru ca au fost congelate separat mai intai, acestea nu se vor lipi in congelator.

cafea

Cafea

Cafeaua neconsumata nu trebuie sa fie aruncata. Se poate turna in tavi pentru cuburi de gheata pentru a da un impuls de cafea cu gheata.

vinul rosu

Vin

Vinul neconsumat poate fi turnat in tavi pentru cuburi de gheata pentru a putea fi adaugat la gatit.

Share.

Leave A Reply