Ce este Hepatita C, care sunt riscurile netratarii acestei boli si cum se trateaza? (VIDEO)

0

Hepatita C este o boala virala, care afecteaza, in primul rand, ficatul si care, netratata, duce la hepatita cronica si la ciroza.

Cum se depisteaza virusul Hepatitei C?

Virusul Hepatitei C se depisteaza foarte simplu printr-o testare de sange. Exista si testari de sange prin metode rapide, prin intepaturi in deget, sau testare prin sange din vena, costa undeva la 20-30 de lei, cu rezultatul in doua ore.

Cum se trateaza Hepatita C?

Hepatita C se trateaza obligatoriu cu produse antivirale. Actualmente, in Romania, cu doua substante: Peginterferonul, care e injectabil, Ribavirina, care se ia pe gura, iar in toata Europa s-a trecut la o terapia totala, fara Interferon.

Cand vor beneficia si pacientii din Romania cu Hepatita C, de tratamente similare cu cele de care au parte bolnavii din celelalte state europene?

In Romania tratamentul fara interferon va depinde de ce anume va semna Ministerul Sanatatii, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate si firma producatoare. Este vorba de un pret care se va negocia si tratamentul va fi gratuit pentru anumite categorii de pacienti.

Care sunt solutiile pentru pacientii cu Hepatita C din Romania?

Solutiile pentru pacientii din Romania sunt, sa se trateze deoarece Hepatita C este prima si singura boala virala, vindecabila.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.