Ce este perhidrolul (apa oxigenata) si la ce este utilizat?

0

Perhidrolul, denumit si apa oxigenata este un lichid incolor, cu punctul de fierbere 108 °C, cu punctul de topire/inghetare -33 °C, cu formula chimica H2O2.

Cuprins:

  1. Ce este perhidrolul?
  2. Utilizari medicale
  3. Perhidrolul – solutie de albit dintii
  4. Perhidroul bun pentru cosuri
  5. Perhidrolul vindeca ciuperca piciorului

Perhidrolul – utilizari medicale

Perhidrolul este utilizat ca antiseptic sub forma unei solutii diluate. Ea este capabila sa elibereze oxigen gazos, echivalent a 10 volume ale lichidului respectiv. Este indicata datorita capacitatilor sale de curatire a plagilor cutanate benigne si de asigurare a asepsiei acestora. Are si proprietati hemostatice (opreste sangerarile) in cursul epistaxisului.

Perhidrolul folosit ca si solutie de albit dintii

Perhidrolul este nu doar un dezinfectant ideal, ci poate fi si solutia la care sa apelezi pentru o albire a dintilor ca la carte. Pui intr-o cana o lingura de apa oxigenata, patru-cinci linguri cu apa si o lingurita de bicarbonat de sodiu alimentar.

Amesteci bine, apoi iti clatesti gura si scuipi. Poti, de asemenea, sa pui doua-trei picaturi cu apa oxigenata pe periuta de dinti. Procedura este indicata la periajul de dimineata, timp de cateva saptamani.

Perhidrolul te scapa de cosuri

O sticluta cu apa oxigenata nu ar trebui sa lipseasca din casa nimanui. Poate fi remediul tau secret si daca ai probleme cu tenul, mai exact cu cosurile. Nu iti mai stoace cosurile, ci inmoaie o discheta demachianta in perhidrol si aplica direct pe zona afectata. Lasa sa actioneze 5-6 minute, dupa care spala-te cu apa calduta.

Perhidrolul poate fi utilizat si de femeile care vor sa aiba parul mai deschis la culoare. Se aplica pe parul umed, dupa ce ai iesit de la dus. Nu trebuie insa sa faci abuz de aceasta metoda.

Perhidrolul ajuta la vindecarea ciupercii piciorului

Aceasta solutie dezinfectanta o poti utiliza ca sa scapi de suparatoarele ciuperci ale piciorului. Pui direct pe zona afecatata, in fiecare seara, inainte de culcare. Rezultatele vor incepe sa apara inca de la primele utilizari.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.