Ce ne face mai fericiti: sexul, alcoolul sau copiii? Pe ce loc se situeaza Facebook-ul?

0

In urma unui studiu s-a ajuns la concluzia ca nu aducerea unui copil pe lume reprezinta activitatea care implineste viata unei persoane.

Ce ne face mai fericiti: sexul, alcoolul sau copiii?

Sexul este cea mai placuta activitate umana, reiese din acest nou studiu. Pe locul doi se afla petrecerile ”nebune” cu alcool.

Cercetatorii de la Universitatea Canterbury din Noua Zeelanda au folosit o metoda inventiva pentru a-i determina pe oameni sa isi evalueze nivelul de fericire in timp real.

Ei i-au rugat pe participanti sa transmita nivelul de satisfactie a activitatilor din timpul zilei printr-un sms. Criteriile evaluate tineau de placere, semnificatie si angajament, o tehnica numita ”esantionarea experientelor”. Prin urmare, chiar daca petrecerile au iesit pe locul doi din punct de vedere al placerii, ca semnificatie s-au clasat pe locul zece.

Sexul a fost pe primul loc atat la capitolul placere, cat si la semnificatie si angajament, aducerea pe lume a unui copil aflandu-se pe pozitii inferioare in clasament.

De altfel, activitati precum voluntariatul sau meditatia au fost apreciate ca fiind mai placute decat ingrijirea unui copil, activitate care s-a clasat pe locul cinci.

La polul opus, cele mai neplacute activitati au fost desemnate ca fiind recuperarea dupa o boala si, surprinzator, Facebook.

sursa

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.