Ce pas important s-a facut pentru noul corp de la Spitalul de Copii ”Luis Turcanu”

Ce pas important s-a facut pentru noul corp de la Spitalul de Copii ”Luis Turcanu”

0

Primarul Timisoarei anunta ca, ”in sfarsit”, s-a facut un pas important in privinta alocarii de catre Executiv a unor bani pentru noul corp de la Spitalul de Copii ”Luis Turcanu”, este vorba despre cinci milioane de lei. Vezi de ce considera, totusi, Nicolae Robu ca ”tot zero lei voi avea notat la rubrica bani primiti de la Guvern”!

Nicolae Robu precizeaza ca acest ”pas important” privind investitia de la Spitalul de Copii “Luis Turcanu” vine urmare a insistentelor institutiei pe care o conduce: ”a se vedea adresele oficiale şi apelurile mediatice bilunare catre Guvern”. Mai exact, ”am primit de la Directia de Sanatate Publica Judeteana Timis o adresa, generata de aceasta institutie pe baza adresei Ministerului Sanatatii nr. N.B./7160/05.09.2014, prin care ni se aduce la cunoştinta ca ne-a fost repartizata suma de 5 milioane lei, «in cadrul fondurilor alocate pe anul 2014 din sursa de finanTare “bugetul de stat”, la titlul VI “Transferuri intre unitati ale administraTiei publice”, articolul 51.02 “Transferuri de capital”, alineatul 51.02.24 “Transferuri de la bugetul de stat catre bugetele locale pentru finantarea altor investiTii in sanatate”.

Ce inseamna asta? Abia acum, pe baza acestei instiintari, Primaria Municipiului Timisoara poate proceda la rectificarea de buget prin care in bugetul de venituri si cheltuieli pe anul 2014 se include si aceasta suma pentru Spitalul de Copii “Luis Turcanu”.

Primarul Timisoarei precizeaza ca, in sedinta de Consiliu Local de vineri, 12 septembrie, va supune la vot aceasta rectificare, ”cu speranta ca ea va fi votata de toti consilierii locali, chiar suplimentar intervenind pe ordinea de zi”

Solicitare catre Guvern: sa-si asume cel putin 50% din valoarea investitiei la noul corp al Spitalului de Copii “Luis Turcanu”

Nicolae Robu tine sa mentioneze ca, deoarece ”banii nu au fost inca virati nici macar in conturile Directiei de Sanatate Publica Judeteana Timiş – drept urmare, eu, inca, tot zero lei voi avea notat la rubrica bani primiti de la Guvern de catre Municipiul Timisoara”. Primarul anunta insa ca, ”in spiritul de fair play care ne caracterizeaza”, apreciaza acest pas care creeaza conditiile ca ”banii sa poata fi la un moment – speram cat mai curand – efectiv virati”.

Primarul Nicolae Robu cere Guvernului sa-si asume cel putin 50% din valoarea investitiei – noul corp de la Spitalul de Copii “Luis Turcanu”. Valoarea lucrarilor este de peste 39 milioane de lei, suma la care se adauga TVA.

Noul corp de la Spitalul de Copii “Luis Turcanu”: demisol, parter si sase etaje

Potrivit planurilor, noul corp de la Spitalul de Copii „Louis Turcanu” va fi legat de cel existent printr-o pasarela pe structura usoara, vitrata pe ambele parti. Suprafata desfasurata a cladirii, cu demisol, parter si sase etaje, va depasi 8.000 de metri patrati, imobilul fiind prevazut sa gazduiasca, in saloane, 150 de paturi. Vezi aici detalii despre investitia de la Spitalul de Copii “Luis Turcanu”.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.