Ce rol are bărbatul în bucătărie? Dezvăluiri despre obiceiurile culinare ale românilor

0

legume varza bruxelles

Mâncarea gătită în casă este mai sănătoasă decât cea cumpărată! Ați crede că toți românii sunt de acord cu această afirmație, însă nu e așa: un sfert dintre conaționalii noștri, de la orașe, au altă părere. Aproape o treime dintre români nu iau micul dejun. Unul dintre rolurile pe care le primesc, mai adesea, bărbații în bucătărie este acela de a… taia ceapa. Raportul de cercetare SMARK Research “În bucătăria românilor – de la raft in farfurie”, realizat de Nielsen Romania, scoate la iveală câteva obiceiurile culinare ale românilor.

Deci, ce concluzii se desprind din studiul despre obiceiurile culinare ale românilor?

Dintre obiceiurile culinare ale românilor: trei sferturi dintre consumatorii din orașe cred că mâncarea gătită în casă este mai sănătoasă decat cea cumpărată. 89% dintre cumpărătorii de alimente optează pentru produse proaspete neprocesate, doar 11% alegând preponderent semipreparate sau mâncare gătită.

Dintre obiceiurile culinare ale românilor: aproape o treime din respondenți nu iau micul dejun, motivând prin lipsa de timp.

Dintre obiceiurile culinare ale românilor: mamele au ca ”sarcină” pregătirea pachetului zilnic pe care îl iau la școală mai puțin de două treimi dintre adolescenți, prima opțiune ramânând sandvișul.

Dintre obiceiurile culinare ale românilor: 36% dintre respondenți cred că produsele bio sunt mai sănătoase decât alimentele ce nu sunt considerate bio, în timp ce 28% cred că nu este adevărat.

Aflăm că bucătăriile românilor, din mediul urban, se schimbă, atât în ceea ce privește felurile de mâncare gătite, cât și ustensilele și aparatele deținute.

”Bucătăria și ritualurile specifice (gătitul și așezatul mesei) sunt factori de atracție pentru copii. Bucătăria devine un teatru de interacțiune familială și o scenă propice pentru educare, pentru căpătarea unor deprinderi și transmiterea unor valori de la părinți la copii. O farfurie golită și apreciată de copil rămâne o mare victorie a femeii în peisajul casnic”, aflăm din prezentarea acestui studiu privind obiceiurile culinare ale românilor.

Sursa: www.smark.ro

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.