Ce trebuie facut in cazul unei intepaturi de albina

0

Copiii sufera cel mai mult in cazul unei intepaturi de albina sau viespe. Chiar daca acest lucru se poate intampla destul de rar este bine de stiut care sunt pasii care trebuie facuti in acest caz.

Trei din patru adulti nu stiu ce sa faca in cazul unei intepaturi de albine

Este destul de ingrijorator ca multi dintre noi nu stim cum sa reactionam in cazul unei intepaturi de albine, mai ales ca unii copii pot intra in soc anafilactic. Daca micutul a fost intepat de albina in primul rand este bine sa ceri sfatul unui medic si sa astepti sosirea ambulantei, daca este cazul.

Albina isi lasa acul si glanda cu venin in pielea victimei, de aceea primul lucru care trebuie facut, in cazul unei intepaturi de albina, este sa fie extras, cu grija, acul albinei.

Cel mai bine este sa indepartam acul albinei cat mai repede de la suprafata pielii.

Nu se recomanda prinderea acului cu degetele, deoarece acest lucru poate sa determine o compresie pe glandele producatoare de venin ale albinei si sa inrautatiti situatia. Cel mai bine este sa folosim unghiile sau partea netaioasa a unui cutit, sau o carte de credit, pe care o lasam sa alunece usor, paralel cu suprafata pielii.

Al doilea pas este sa spalam cu apa si sapun suprafata afectata. Apoi, se poate aplica o punga cu gheata timp de cateva minute peste locul intepaturii de albina.

Gheata amelioreaza suferinta, deoarece are efect antiinflamator si analgezic. Gheata se poate infasura intr-un prosop sau o carpa cu care se poate infasura zona afectata.

Share.

Leave A Reply