Ce va face Ambulanța dacă se declanșează greva în Sănătate?

0

1852_articolFederația Națională Sindicală ”Ambulanța” anunță că ea nu face parte din coaliția formată la nivel de sistem sanitar, respectă protocolul încheiat cu Ministerul Sănătății și nu va face grevă! Însă, în situația în care coaliția va declanșa, în 28 noiembrie, greva generală, Federația Națională Sindicală ”Ambulanța” va fi solidară cu cei din coaliție, însă fără grevă! Totuși, ceva-ceva se va întâmpla…

”Nu suntem de acord cu demisia ministrului Sănătății. Demisia ministrului nu rezolvă problemele din sistemul sanitar”, a anunțat Federația Națională Sindicală ”Ambulanța”.

Practic, ce vor face cei de la Ambulanță?
– personalul de la Ambulanță va purta, în timpul programului, banderole albe pe brațul stâng;
ambulanțele vor avea afișe A4, cu inscripția ”Grevă de solidaritate”;
– la ora declanșării grevei, toate ambulanțele vor folosi semnalele sonore și luminoase timp de două minute, acest lucru se va întâmpla la fiecare schimb de tură.

”Forma de solidaritate care a fost hotărâtă de Federația Națională Sindicală ”Ambulanța” (…) nu va afecta capacitatea de intervenție a Serviciilor de Ambulanță. Vă dorim succes în negocieri și sperăm că nu se va ajunge la grevă”, precizează Gheorghe Chiș, președintele Federației Naționale Sindicale ”Ambulanța”.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.