Ceaiul de ghimbir - beneficii pentru sanatate

Ceaiul de ghimbir – beneficii pentru sanatate

0

Ghimbirul este una dintre plantele recomandate a le avea mereu la indemana in bucatarie. Este versatil, deosebit de gustos si aromat, dar mai ales are proprietati antiinflamatorii care contribuie la imbunatatirea functionarii sistemului digestiv si intarirea sistemului imunitar.

Radacinile de ghimbir se pot pastra proaspete in frigider pentru mai mult timp.

Ghimbir – nutrienti

Gustul si mirosul unic al ghimbirului se datoreaza uleiurilor esentiale in care acesta abunda, dintre care cele mai importante sunt gingerolul, shogaolul si zingeronul. Acestor uleiuri esentiale li se datoreaza proprietatile ghimbirului de a combate parazitii, ciupercile, virusii si bacteriile.

Radacinile contin multi nutrienti care ajuta in ameliorarea durerilor, in tratarea astmului, imbunatatirea sistemului digestiv, a celui imunitar si a sanatatii cardiace.

Un studiu din 2009 arata ca ghimbirul poate egala ibuprofenul in ceea ce priveste diminuarea crampelor abdominale, fara efecte secundare adverse.

Ghimbirul s-a dovedit eficient in tratarea indigestiilor, nu numai prin inlaturarea durerii cat si prin reechilibrarea mediului intestinal.

Ceaiul de ghimbir – beneficii

Ceaiul de ghimbir este probabil cea mai usoara si placuta modalitate de a beneficia de proprietatile unice ale ghimbirului. Iata cateva dintre acestea:

Proprietatile protectoare ale ceaiului de ghimbir ajuta la combaterea infectiilor virale cum sunt gripa, dureri gripale si raceli.

Datorita proprietatilor de incalzire, ghimbirul ajuta circulatia. O circulatie mai buna a sangelui ajuta si nutrientii si oxigenul sa circule mai bine in corp, accelerand procesul de vindecare al corpului.

Aceasta radacina benefica este bogata in antioxidanti ce ajuta la o mai buna functionare a sistemului de aparare a corpului contra bolilor si infectiilor, de aceea ceaiul de ghimbir este foarte bun pentru intarirea sistemului imunitar.
Ghimbirul contine anumite ingrediente care pot reduce durerea, impiedicand prostaglandinele de a produce inflamatii in variate parti ale corpului.

Consumul regulat de ceai de ghimbir combate durerile de cap, raceala, durerile musculare si cele ce apar odata cu gripa.

Ceaiul de ghimbir poate reduce, de asemenea, si probabilitatea unui accident vascular. O singura cana de ceai de ghimbir pe zi este suficienta pentru diminuarea grasimilor care ar putea bloca arterele.

Ceai de ghimbir cu turmeric – Reteta

Ingrediente:

  • Miere
  • Ghimbir macinat proaspat – 1/4 lingurita
  • Turmeric (macinat proaspat sau pudra) – 1/4 lingurita
  • Lapte de cocos
  • Apa – 1 cana

Mod de preparare:

Se pun ghimbirul si turmericul in apa care clocoteste. Se lasa pe foc mic inca cateva minute. Apoi, se adauga laptele si se amesteca pana se omogenizeaza.

La final, dupa ce se mai raceste se adauga mierea. Se poate servi cu felii de lamaie.

sursa

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.