Cele mai bizare cazuri medicale. Barbatul fara creier si femeia cu super vedere

0

Unele descoperiri medicale ii uimesc pana si pe cercetatori. Oameni care traiesc o viata normala, chiar daca le lipsesc parti ale corpului, arata incredibila abilitate de adaptare a corpului uman.

Iata un top 5 al celor mai bizare cazuri medicale:

Femeia careia ii lipseste cerebelul

Daca te-ai intrebat vreodata ce influenta au dimensiunea si forma creierului asupra vietii tale, afla ca aceste doua lucruri nu conteaza aproape deloc cand vine vorba despre buna functioare a organului care coordoneaza intregul nostru corp, potrivit studiilor citate de bbc.com.

Cercetatorii chinezi au identificat o femeie care nu avea cerebel. Acest lucru nu a imperdicat-o, insa, sa aiba o viata normala. Se pare ca partile componente ale creierului nostru sunt capabile sa preia o multitudine de functii, deci faptul ca una dintre aceste parti este mai putin dezvoltata sau lipseste, nu inseamna ca suntem mai putin inteligenti decat altii. Mai multe detalii despre femeia careia ii lipseste cerebelul aici.

Barbatul care are doar 10% din creier

Un barbat din Franta traieste o viata normala, in ciuda faptului ca ii lipseste 90% din creier. Noile descoperiri i-au facut pe cercetatori sa regandeasca ce este, dintr-o perspectiva biologica, constiinta.

Prima data, cazul a fost prezentat in revista The Lancet, in anul 2007. Cazul i-a pus pe ganduri pe cercetatori pentru aproape zece ani.

Barbatul care a trait fara inima pentru mai mult de un an de zile

Un tanar de 25 de ani a beneficiat recent de un transplant de inima, dar pana atunci el a trait mai mult de un an fara o inima in interiorul corpului sau.

Pana a beneficia de o inima umana, Stan Larkin a purtat o “inima artificiala” intr-un rucsac, 24 de ore din 24, 7 zile pe saptamana, timp de 555 de zile. Acest motoras pompa sangele in corpul tanarului si l-a mentinut in viata.

Succesul procedurii sugereaza ca dispozitivul ar putea fi folosit pentru a sustine alti pacienti cu insuficienta cardiaca care se afla in asteptare unui donator.

Femeia cu super-vedere

Neurologii din Marea Britanie au anuntat, recent, ca au descoperit o femeie care are un nou tip de celule cu con in ochi. Studiile au durat 25 de ani.

Conform unor estimari, aceasta poate vedea cu 99 de milioane de culori mai multe decat restul persoanelor, cercetatorii considera ca ea este una dintre multele persoane cu super-vedere, pe care acestia ii numesc ,,tetracromatici”. Majoritatea persoanelor sunt tricromati, ceea ce inseamna ca au doar trei tipuri de celule cu con in ochi.

Tanarul care are senzatia continua de deja-vu

Captiv intr-o bucla a timpului, unde toate evenimentele se repeta la nesfarsit. Asa se simte un tanar din Marea Britanie, care sufera de o afectiune extrem de ciudata: are aproape continuu senzatia de deja-vu, adica impresia ca a mai trait acele momente.

De regula, episoadele normale de deja-vu sunt de scurta durata (cateva secunde) si destul de vagi, iar peste 70% dintre oameni trec prin asa ceva cel putin o data in viata.

Dar, in cazul unui tanar din Marea Britanie, aceste stari sunt foarte persistente si extrem de lungi.

sursa

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.