Celule stem, provenite de la donatori din Germania, Polonia şi Belgia, salvează vieți în România

Celule stem, provenite de la donatori din Germania, Polonia şi Belgia, salvează vieți în România

1

1838_articolCelule stem pentru transplant, provenite de la donatori din Germania, Polonia şi Belgia, au salvat viețile a șase români! În ţară nu au fost donatori compatibili, așa că, prin intermediul Registrului Donatorilor de Celule Stem, au fost găsite soluții.În perioada imediat următoare, șapte pacienți pentru care au fost validați donatori compatibili urmează să fie salvați. Un număr de 14 de pacienți care au nevoie de un transplant de celule stem hematopoietice și care nu au donator compatibil în familie, așteaptă să aibă o șansă la viață!

“Anul acesta, prin intermediul Registrului Donatorilor de Celule Stem, şase pacienţi care aveau nevoie de un transplant şi pentru care nu s-au identificat donatori compatibili în familie, au fost transplantaţi cu succes în cele trei centre din ţară, respectiv la Institutul Clinic Fundeni, Spitalul de Urgență pentru Copii “Louis Țurcanu” din Timişoara şi astăzi un pacient a fost transplantat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş”, precizează conducerea Registrului Donatorilor de Celule Stem.

În aceste zile, Registrul Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice a organizat, în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină București și Asociația Salvatorilor Voluntari în Situații de Urgență,  o serie de evenimente, în trei parcuri din Bucureşti, în cadrul campaniei de comunicare ”Donează o șansă la viață!” pentru promovarea donării de celule stem hematopoietice.

”Viziunea Registrului Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice este ca toți pacienții din România care au nevoie de un transplant de celule stem hematopoietice de la un donator neînrudit să facă această intervenţie într-unul din centrele de transplant din țară”.

Pentru mai multe informaţii despre donarea de celule stem hematopoietice a fost deschis şi o linie TelVerde 080 088 STEM (7836), dar şi site-ul www.registru-celule- stem.ro.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Donează o șansă la viață! Centrul mobil de donare celule stem, în parcurile din Bucureşti

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.