Celulele stem au obtinut cea mai importanta victorie de pana acum – Premiul NOBEL 2012

0

1496_articolStem SURE, prima companie care a anuntat in Romania posibilitatea multiplicarii celulelor stem in cadrul bancii sale, saluta acordarea Premiului NOBEL pentru Medicina in 2012 pionierilor studiului celulelor stem.Medicina regenerativa ce se bazeaza pe aplicatii utilizand celulele stem este cea mai noua ramura a medicinei care revolutioneaza si impinge speranta de viata si calitatea acesteia catre standarde demne de secolul al XXI-lea.

Premiul NOBEL pentru Medicina si Fiziologie in 2012 a fost acordat  medicului cercetator japonez Shinya Yamanaka si cercetatorului britanic Sir John Gurdon, doi pionieri in studierea celulelor stem.

Comitetul NOBEL a apreciat studiile celor doi cercetatori drept “revolutionare in felul nostru de a intelege cum se dezvolta celulele si organismele in general”. Cercetarile lui John Gurdon si dr. Shinya Yamanaka au fost axate  pe modalitatile uluitoare de transformare a celulelor adulte in celulele stem care la randul lor se pot reconfigura in orice alta celula din organism.

Fiecare dintre cei doi pionieri in domeniu a confirmat descoperirea prin metode de cercetare diferite care certifica astazi functia eficienta de “reprogramare” a celulelor specializate, transformarea lor in celule stem si vice-versa.

Dr. Bogdan Ivanescu, Presedintele Stem SURE: „Acordarea celei mai mari distinctii din lumea medicala unor pionieri in domeniul studiului celulelor stem arata preocuparea si importanta la nivel mondial a acestui domeniu al medicinei. Societatile civilizate au inteles ca celulele stem reprezinta viitorul in medicina si ca eforturile tuturor trebuie sa se indrepte si in aceasta directie. Suntem fericiti pentru aceasta recunoastere suprema si va invitam sa va ganditi la viitorul familiei prin informarea corecta, in prima faza, asupra beneficiilor recoltarii de celule stem la nasterea copiilor dumneavoastra”.

Sursa: Televiziunea Medicala

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.