Celulele stem depozitate gratuit

0

843_articolCryo Stem Health – partenerul român al băncii nr.1 de celule stem din Europa Cryo-Save, lansează în România un program gratuit privind depozitarea celulelor stem recoltate din sângele şi ţesutul cordonului ombilical al nou-născutului.

“Cost-free Family Donation”, un program internaţional, este gândit special pentru a se putea depozita celulele stem din sângele şi ţesutul ombilical în mod gratuit, pentru a putea ajuta în viitor o rudă (frate, soră, mamă, tată) care are o boală ce se poate trata cu ajutorul celulelor stem.

Afecţiunile care se pot trata cu ajutorul celulelor stem se găsesc pe lista oficială internaţională. Condiţiile pentru a putea fi admis în program sunt: membrul familiei trebuie să fie deja diagnosticat cu o afecţiune ce poate fi tratată în prezent cu celulele stem din sângele ombilical şi să fi contactat un medic oncolog/hematolog, care să fie de acord cu recomandarea tratamentului cu celule stem.

Dacă condiţiile sunt îndeplinite, Cryo Stem Health şi banca Cryo-Save va pune la dispoziţie kitul de recoltare, va asigura transportul probei, analizele obligatorii, va prelucra şi stoca proba de sânge şi ţesut din cordonul ombilical al nou-născutului, până când aceasta este utilizată, fără costuri pentru familie.

Numărul de înscrieri lunare în program este limitat. Pentru afecţiunile aflate încă în fază de studiu clinic, sunt opţiuni de plată mai flexibile a serviciilor, diferite de cele din contractul standard.

Sursa: Televiziunea Medicala

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.