Centru de Medicina Genomica, la Timisoara (VIDEO)

0

Un centru de excelenta in cercetarea genomica si genetica medicala a fost inaugurat, in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie “Victor Babes” Timisoara. Centrul de Medicina Genomica dispune de cele mai recente tehnologii, cu ajutorul carora se vor aborda teme de cercetare, privind bolile genetice si complexe si terapiile persoanlizate si inovative.

 “Inseamna o crestere a capacitatii lui de a se angaja in proiecte de cercetare europene, de nivel european, inseamna cresterea vizibilitatii Universitatii, ar fi urmatorul pas, pentru ca in masura in care ai tehnologii adecvate poti sa participi la cercetare, poti sa ai rezultate, poti sa faci parte din consortii valoroase de cercetatori, poti sa publici si din pacate, valoarea noastra ca si universitari se cuantifica in puncte ISI. Pana la urma e foarte important sa devenim foarte competitivi, sa nu ne mai speriem de proiectele europene, sa putem pune ca si coordonatori, nu numai ca si parteneri si de ce nu sa investim in tinerii pe care ii avem pentru ca tinerii care nu-si gasesc un loc adecvat in cercetare, categoric vor pleca din start. Si atunci daca ii putem retine si ii putem implica in diverse proiecte de ceretare, e preferabil sa ne ramana aici si nu sa-i aducem din cand in cand prin skype pentru activitati anuale.

Cam asa vad eu pentru Centrul de Genomica pentru Universitatea noastra, chiar si pentru oras si chiar si pentru intreaga Roamanie.” a spus  prof. univ. dr. Maria Puiu – directorul proiectului

Centrul de Medicina Genomica va servi si ca un pol de formare profesionala. Scopul final este de a imbunatati sanatatea comunitatii, prin utilizarea cercetarii genomice in ingrijirea pacientilor si prescrierea de medicamente inovatoare.

Din punct de vedere economic, Centru de Medicina Genomica de la Timisoara va crea noi locuri de munca, in urmatorii zece ani, si va permite dezvoltarea unor consortii si parteneriate nationale si europene.

Share.

Leave A Reply