Centru de transplant de celule stem, la SUUB

Centru de transplant de celule stem, la SUUB

0

A fost construit cel de-al patrulea centru de transplant de celule stem din Romania, la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti – iata in ce consta investitia!

”Acest lucru (realizarea acestui centru de transplant de celule stem – n.r.) a fost posibil datorita investitiei de 600.000 euro realizata de catre Asociatia Daruieste Viata, cu sprijinul sponsorilor. Proiectele de pana acum ale asociatiei Daruieste Viata au contribuit la triplarea capacitatii de transplant de celule stem a Romaniei si la crearea si finantarea centrelor de diagnostic pentru leucemii si alte cancere de sange”, a anuntat asociatia, legat de acest centru de transplant de celule stem.

In ce consta investitia de la SUUB – centrul de transplant de celule stem:

Compartiment de transplant: cele cinci camere sterile sunt dotate cu paturi electrice de terapie intensiva, statie de monitorizare functii vitale si beneficiaza de cel mai modern sistem de filtrare a aerului, presiune pozitiva si flux laminar. Construirea acestui compartiment are o importanta vitala pentru pacientii bolnavi de cancer care efectueaza transplant de celule stem pentru ca diminueaza riscul aparitiei infectiilor, principala cauza a mortalitatii in cancer. Valoarea investitiei facuta pentru cele cinci camere sterile a fost de 400.000 de euro.

Compartiment de pretransplant. Este destinat pacientilor cu diferite tipuri de leucemii care au trecut sau urmeaza sa treaca printr-un transplant de celule stem. Sectia a fost construita de la zero, cu respectarea circuitelor medicale. Sunt patru saloane cu grupuri sanitare proprii, dotate si mobilate conform standardelor europene, cabinete ale medicilor si asistentelor, camera de tratament, camera de curatenie.

Amenajarea laboratorului de diagnosticare, sala de raport si sala studii clinice. Pentru toate aceste spatii au fost realizate instalatiile electrice si sanitare, climatizarea, instalatia de incalzire, precum si mobilarea. In compartimentul de pretransplant si in laborator, s-au investit 200.000 de euro.

Datorita proiectului din cadrul SUUB (foto https://www.facebook.com/daruiesteviata.ro?fref=ts), numarul celor care vor putea beneficia de transplant de celule stem va creste cu peste 100 de pacienti anual. Centrul de transplant de celule stem va asigura, in compartimentul de pretransplant, tratament chimioterapeutic pentru aproximativ 200 de pacienti in fiecare an.

Asociatia Daruieste Viata, investitii de peste 4 milioane euro

”Investitiile noastre, de peste 4 milioane euro, au adus hemato-oncologia din Romania cu 25 de ani in fata. Urmarim, in continuare, scaderea ratei infectiilor si cresterea confortului copiilor bolnavi de cancer pe parcursul tratamentelor agresive, prin aducerea principalelor sectii de onco-hematologie la standarde europene”, a declarat Carmen Uscatu, presedinta asociatiei Daruieste Viata. Aceasta, infiintata in iunie 2012, are scopul “de a continua intr-o maniera profesionista demersurile de aparare a drepturilor pacientilor si de implicare in proiecte de strangere de fonduri pentru modernizarea sectiilor oncologice”.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.