Centru privat de training pentru chirurgia laparoscopica

Centru privat de training pentru chirurgia laparoscopica

0

972_articolCursurile primului centru de training privat din România sunt organizate pentru medicii români şi străini dornici să se iniţieze în chirurgia laparoscopică în condiţii moderne, la standarde internaţionale.

Cursurile au o frecvenţă lunară şi se desfăşoară în cadrul Delta Hospital, în blocul operator special amenajat cu posturi operatorii complet echipate, durata unui curs fiind de trei zile. Absolvenţii cursului vor obţine certificate de absolvire atestate de Colegiul Medicilor din România.

Iniţiatorul Centrului de training, dr Cătălin Copăescu, cu o experienţă de peste 15 ani în domeniul chirurgiei laparoscopice, a format în decursul a zece ani peste 1.300 de chirurgi români şi străini.

În prima zi din cele trei ale cursurilor este organizat un seminar de specialitate în care sunt prezentate tehnici operatorii, prezentări de caz, aparatura de specialitate, test de evaluare a cunoştinţelor în chirurgia laparoscopică şi tehnici medicale susţinute de profesori universitari şi medici chirurgi supraspecializaţi în domeniul chirurgiei laparoscopice.

Cea de-a doua zi este destinată cursului practic în care participanţii efectuează intervenţii chirurgicale pe porci vii iar în ultima zi este organizat un seminar care se finalizează cu un test de evaluare a cunoştinţelor în urma căruia sunt eliberate certificatele de absolvire.

Centrul de training reprezintă o investiţie de 300.000 euro.

“Cred cu tărie că avem doctori competenţi, care trebuie să aibă posibilitatea de a se perfecţiona la ei în ţară.Acest centru este un vis devenit realitate, care vine în întâmpinarea acestei nevoi. Îmi face plăcere să împărtăşesc cunoştinţele mele către medicii români şi străini, în vederea specializării unei noi generaţii de chirurgi în chirurgia laparoscopică ultraperformantă”, a declarat dr. Cătălin Copăescu, şeful Departamentului de Chirurgie Generală al Delta Hospital.

Cursul de chirurgie laparoscopică este primul proiect desfăşurat în cadrul Centrului de Training Delta Hospital, urmând ca, în viitor, să se desfăşoare cursuri de anestezie şi intubaţie videoasistată şi cursuri de chirurgie clasică adresate medicilor rezidenţi.

Sursa: Televiziunea Medicala

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.