Centrul de Uronefrologie si Transplant Renal Fundeni - inaugurat. E cel mai mare din Europa!

Centrul de Uronefrologie si Transplant Renal Fundeni – inaugurat. E cel mai mare din Europa!

1

Investitii totale de aproape trei milioane lei la Centrul de Uronefrologie si Transplant Renal Fundeni, care este, in acest moment, cel mai mare centru de uronefrologie din Europa! Banii au fost folositi pentru amenajarea spatiilor si aparatura medicala de ultima generatie. Concomitent, a fost complet reabilitata si dotata cu tehnologie moderna si Sectia de ATI a Centrului, sectie ce cuprinde 22 de paturi.

Centrul de Uronefrologie si Transplant Renal din cadrul Institutului Clinic Fundeni se pozitioneaza pe harta europeana a clinicilor de top. Urologia romaneasca de la Fundeni se bucura astazi de un modern bloc operator cu zece sali de interventii chirurgicale (cinci sali de chirurgie deschisa, doua de endourologie inalta si trei de endourologie joasa) si un nou departament de transplant utilat la standarde de top: 13 paturi ATI transplant, 17 paturi pre/ post transplant, trei aparate hemodializa.

”Reamenajarea si modernizarea Departamentului de Transplant Renal aduce beneficii majore in imbunatatirea calitatii actului medical si a ingrijirii acestei categorii speciale de pacienti. Fluidizarea circuitelor, recompartimentarea si crearea unor posibilitati de izolare specifica aliniaza departamentul la standardele oricarui spital european modern. Dotarea sectiei cu mobilier specific si aparatura medicala de ultima generatie (aparate de supleere a functiei renale/ proceduri continue, posibilitati de monitorizare si interventie de urgenta la pacientii critici) largesc semnificativ gama de proceduri si patologii ce pot fi rezolvate acum in acest departament. De asemenea, mediul si mijloacele de lucru ale personalului medical sunt radical imbunatatite, creand premisele unor mai bune performante medicale”, a declarat Carmen Orban, managerul Institutului Clinic Fundeni.

Centrul de Uronefrologie si Transplant Renal poate acoperi cu succes toate cele 13 supraspecialitati ale chirurgiei urologice (chirurgie laparoscopica, chirurgie oncologica si reconstructiva, chirurgie vasculara, chirurgie sub microscopul operator etc). la Centrul de Uronefrologie si Transplant Renal Fundeni lucreaza astazi 21 de chirurgi urologi, 24 de medici rezidenti, sapte medici anestezisti si trei medici nefrologi. ”Romania nu este nevoita sa trimita in strainatate pacienti pentru interventii urologice, la Centrul de Chirurgie Urologica din Fundeni, comparabil astazi cu centre de specialitate din elita mondiala, sunt tratate cu succes cele mai complexe si mai complicate cazuri”, a declarat acad. Ioanel Sinescu, directorul Centrului de Uronefrologie si Transplant Renal.

Centrul de Uronefrologie si Transplant Renal Fundeni in cifre

Numai anul trecut, Centrul de Uronefrologie si Transplant Renal Fundeni a numarat 14.805 de internari (6.779 internari continue-cazuistica extrem de complexa—si 8.026 de internari de o zi), 7.638 de interventii chirurgicale urologice cu o medie de 37 de proceduri pe zi, iar numarul zilnic al evaluarilor medicale a inregistrat 75 de pacienti. in perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2014 au fost efectuate 148 de transplante renale, inregistrandu-se o medie de 12 transplante pe luna, lista de asteptare a pacientilor pentru a beneficia de transplant depasind pragul de 1.500. De mentionat este si faptul ca in perioada 2004-2014, la Fundeni au fost realizate 1.150 de transplante renale, iar din 1997 si pana in 2014, numarul acestora a fost de 1.564. in prezent, la nivel national, numarul pacientilor aflati pe hemodializa sau dializa peritoneala depaseste 13.500.

Nicolae Banicioiu: ”In acest moment, sistemul sanitar romanesc beneficiaza de cel mai mare centru de uronefrologie din Europa”

Nicolae Banicioiu, ministrul Sanatatii, a participat marti la inaugurarea Centrului de Uronefrologie si Transplant Renal Fundeni. “In acest moment, sistemul sanitar romanesc beneficiaza de cel mai mare centru de uronefrologie din Europa. Atat pacientii, cat si personalul medical meritau aceasta unitatea de elita care se pozitioneaza intre clinicile de top atat prin calitatea actului medical, cat si prin dotarile si echipamentele de ultima generatie. Dupa inaugurarea laboratorului de citologie, a centrului de donare de sange si a celui de medicina translationala din cadrul spitalului Fundeni, inaugurarea noului departament reprezinta inca un pas pe drumul catre normalitate”, a declarat ministrul (foto https://www.facebook.com/nicu.banicioiu).

Share.

1 Comment

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.