Centrul Oncogen, in intrebari si raspunsuri (VIDEO)

Centrul OncoGen, in intrebari si raspunsuri (VIDEO)

0

Detalii importante despre OncoGen, primul centru din Romania de terapii genice si celulare in tratamentul cancerului, inaugurat recent la Timisoara, in cadrul unei emisiuni a Televiziunii Medicale. Invitatii jurnalistului Emilian Pavel Jurma au fost prof.univ.dr. Virgil Paunescu, manager de proiect, si prof.univ.dr. Carmen Panaitescu-Bunu, manager adjunct, care au raspuns la numeroase intrebari legate de aceasta importanta investitie in sanatate.

La cat s-a cifrat investitia, care este impactul OncoGen asupra sistemului de sanatate publica, care sunt tintele pe care si le propun cei de aici – acestea au fost doar cateva dintre intrebarile care au primit raspuns. S-a discutat despre cercetatori, despre dezvoltarea resurselor umane, despre viitorul cercetarii in tratamentul cancerului.

Obiectivul final al OncoGen il reprezinta dezvoltarea unui pol de competenta stiintifica si tehnologica la standarde europene pentru diagnostic, tratament si preventie, activitatea fiind orientata spre translatarea rezultatelor cercetarii in terapii avansate in tratamentul cancerului.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.