Cercetatorii din Olanda au inventat injectia fara ac

1

Oamenii de stiinta olandezi au dezvoltat o tehnologie cu laser care permite administrarea unor injectii fara ace. Procedura revolutionara reduce teama unor persoane fata de injectii si ar putea duce  cresterea vaccinarilor.

Tehnologia “Bubble Gun” foloseste un laser care impinge mici picaturi de lichid prin stratul exterior al pielii, a precizat David Fernandez Rivas, profesor la Universitatea din Twente si cercetator afiliat la Massachusetts Institute of Technology (MIT), care a finantat acest proiect.

Procedura este foarte rapida si nu provoaca durere

“Intr-o milisecunda, sticla in care se afla lichidul este incalzita cu un laser, o bula este creata in lichid, impingand lichidul in afara cu o viteza de cel putin 100 de km/ora. Metoda ne permite sa patrundem prin piele fara sa provocam vatamari. Nu vedem nicio rana sau vreun punct de intrare”, a precizat profesorul Rivas.

Fobia de ace, o teama ascunsa

O persoana dintr-o mie dezvolta o fobie profunda, care necesita sedinte repetate pentru a se pregati inainte sa primeasca o injectie.

“Fobia fata de ace este mai comuna decat ati putea crede. Oamenilor le este rusine sa recunoasca acest lucru”, a mai spus specialistul olandez.

Cercetatorul se asteapta ca inventia lui sa ii ajute pe tot mai multi oameni sa se vaccineze, dar si sa previna, totodata, riscul de infectare cu ace contaminate si sa contribuie la reducerea deseurilor medicale.

Luna aceasta, cercetatorii vor cere finantare pentru inceperea testelor pe voluntari. Insa, va fi nevoie de unu pana la trei ani pentru ca metoda sa devina disponibila pentru populatia generala, in functie de evolutia cercetarii si de procedurile de reglementare.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Cercetatorii din Olanda au inventat injectia fara ac • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.