Cercetatorii elvetieni au descoperit un anticorp monoclonal ce poate neutraliza toate variantele SARS-CoV-2

Cercetatorii elvetieni au descoperit un anticorp monoclonal ce poate neutraliza toate variantele SARS-CoV-2

1

Cercetatori de la Spitalul Universitar si de la Scoala Politehnica Federala din Lausanne, Elvetia, au descoperit un anticorp monoclonal capabil sa neutralizeze toate variantele coronavirusului SARS-CoV-2, inclusiv varianta Delta.

Potrivit oamenilor de stiinta, noul anticorp este “unul dintre cei mai puternici impotriva coronavirusului SARS-CoV-2 identificati pana in prezent”. Poate bloca proteinele Spike si impiedica astfel infectarea celulelor pulmonare, ceea ce opreste procesul de replicare virala si permite sistemului imunitar al pacientului sa elimine coronavirusul din organism.

Cercetatorii elvetieni sustin ca noul anticorp monoclonal ofera protectie pana la sase luni, fata de 3-4 saptamani in cazul altor anticorpi.

“Aceasta il face sa fie un tratament preventiv interesant pentru persoanele nevaccinate din categoriile de risc sau pentru persoanele vaccinate care nu au reusit sa produca un raspuns imunitar”, potrivit cercetatorilor universitatii.

Sperante pentru anumite categorii de pacienti

Noua descoperire este de un rel folos pentru pacientii cu sistem imunitar deficitar, pentru cei care au suferit un transplant sau sufera de anumite tipuri de cancer. Acestia vor putea fi protejati impotriva coronavirusului primind de doua sau trei ori pe an injectii cu acest anticorp, potrivit oamenilor de stiinta elvetieni. Insa, pana atunci mai e cale destul de lunga, caci testele clinice cu un medicament pe baza acestui anticorp vor incepe abia la sfarsitul anului viitor.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Cercetatorii elvetieni au descoperit un anticorp monoclonal ce poate neutraliza toate variantele SARS-CoV-2 • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.