Cercetatorii Moderna, chemati de acasa pentru studierea variantei Omicron si analizarea nevoii unui nou vaccin

Cercetatorii Moderna, chemati de acasa pentru studierea variantei Omicron si analizarea nevoii unui nou vaccin

1

Sute de angajati ai companiei Moderna au fost chemati de urgenta de acasa, joi, din liberele de Ziua Recunoștintei, pentru a incepe sa studieze noua varianta a coronavirusului, dar si eficienta actualelor vaccinuri in fata Omicron.

Directorul medical al Moderna, Paul Burton, a declarat ieri ca un nou vaccin adaptat variantei sud-africane a coronavirusului va fi gata la inceputul anului viitor, dar nu este clar inca daca va fi nevoie.

“In urmatoarele doua saptamani ar trebui sa știm daca actualul vaccin mai are sau nu capacitatea de a oferi protectie, dar lucrul remarcabil la vaccinurile ARN-mesager este ca ne putem mișca foarte repede”, a declarat Paul Burton.

Indemn la vaccinare cu serurile existente

Directorul medical al Moderna este de parere ca actualele vaccinuri “ar putea oferi o oarecare protectie”, mai mare sau mai mica, in functie de timpul care a trecut de la administrarea ultimei doze de ser anti-COVID-19. Pana cand oamenii de stiinta se vor lamuri cu privire la necesitatea elaborarii unui nou ser, Paul Burton le-a sugerat tuturor sa se imunizeze cat mai rapid cu vaccinurile deja existente, inclusiv cu doza booster, acolo unde este cazul.

Pfizer a avansat tot un termen de doua saptamani pentru evaluarea eficientei vaccinului sau actual impotriva variantei Omicron. In plus, compania a precizat ca in 100 de zile va putea incepe livrarea unui vaccin nou.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Cercetatorii Moderna, chemati de acasa pentru studierea variantei Omicron si analizarea nevoii unui nou vaccin • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.