Certificatul digital european pentru COVID-19 va deveni operational, in Romania, de la 1 iulie

Certificatul digital european pentru COVID-19 va deveni operational, in Romania, de la 1 iulie

2

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Andrei Baciu a anuntat joi ca certificatul digital european pentru COVID-19 va deveni operational in tara noastra de la 1 iulie.

“Certificatul digital european pentru COVID va aparea la 1 iulie si are rolul de a facilita calatoriile intre statele membre la nivel european. Chiar astazi a avut loc o sedinta cu toate institutiile implicate pentru a finaliza toate detaliile necesare. Statul roman va face acest lucru”, a declarat Baciu.

Secretarul de stat a explicat si cum va functiona certificatul digital european pentru COVID-19.

“Va fi un website prin care acest certificat va putea fi descarcat pentru cele trei situatii (vaccinat, testat sau vindecat – n.r.) incepand cu data de 1 iulie. Nu exista in momentul de fata in Romania posibilitatea folosirii acestui certificat. Oficial, in Romania, acest certificat digital european pentru COVID-19 va deveni operational la 1 iulie. O sa fie un QR code, o sa-l avem si pe telefon si se vor evita cozile la granita”, a precizat Andrei Baciu.

Share.

2 Comments

  1. Pingback: Certificatul digital european pentru COVID-19 va deveni operational, in Romania, de la 1 iulie • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.