Cheagurile de sange, efecte adverse foarte rare la vaccinul AstraZeneca, anunta Agentia Europena a Medicamentului

1

Agentia Europena a Medicamentului anunta ca cheagurile de sange sunt efecte adverse ale vaccinului AstraZeneca, insa, ca nu retrage recomandarea folosirii serului pentru ca efectele sunt extrem de rare. Comitetul de siguranta al Agentiei sfatuieste producatorul sa includa acest risc in prospect.

Directorul executiv al Agentiei Europene a Medicamentului, Ema Cook sustine ca benefiiciile depasesc riscurile.

“Beneficiile vaccinului AstraZeneca in preventia Covid 19 depasesc riscurile efectelor secundare. Acest vaccin s-a dovedit extrem de eficient. Previne formele grave ale bolii si spitalizarea. Salveaza vieti. Vaccinarea este extrem de importanta in lupta contra Covid si trebuie sa ne folosim de toate vaccinurile pe care le avem la dispozitie pentru a ne proteja de efecte devastatoare ale virusului”.

Agentia Europeana a Medicamentului sfatuieste medicii sa isi informeze pacientii de posibilitatea aparitiei acestor cazuri, chiar daca sunt extrem de rare.

Pana acum, cheagurile de sange s-au format la pacientii de sex feminin cu varsta de sub 60 de ani pe parcursul a doua saptamani de la imunizare.

 

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Cheagurile de sange, efecte adverse foarte rare la vaccinul AstraZeneca, anunta Agentia Europena a Medicamentului • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.