Cheltuielile privind asistenta medicala de urgenta ar putea fi finantate din bugetul de stat

Cheltuielile privind asistenta medicala de urgenta ar putea fi finantate din bugetul de stat

0

1276_articolCheltuielile privind asistenţa medicală de urgenţă ar putea fi finanţate din bugetul de stat, conform propunerilor la proiectul noii Legi a Sănătăţii.

“Sumele colectate prin asigurările de sănătate nu acoperă în prezent pachetul de bază de servicii medicale. În condițiile actuale, nu avem în vedere creșterea contribuției la asigurările de sănătate. Pentru definirea pachetului căutăm alte soluţii, iar una dintre acestea este aceea de a prelua asistenţa medicală de urgenţă în totalitate la bugetul de stat. Preluarea se va realiza odată cu trasferarea unei serii de servicii medicale către asigurările de sănătate, deoarece acordarea acestora nu este condiţionată de calitatea de asigurat. În prezent, sunt acoperite de bugetul de stat doar cheltuielile unităţilor de primiri urgenţe şi cele cu rezidenţii, dar vrem să extindem aria,”, a declarat dr. Vasile CEPOI, ministrul Sănătăţii în timpul întâlnirii.

Dr. VASILE Cepoi, ministrul Sănătăţii a fost prezent, astăzi, la deschiderea seminarului cu tema “Unităţi de Primiri Urgenţe. Prezent şi Viitor- Problema aglomerării în unităţile de primiri urgenţe din România”.

În timpul întâlnirii, ministrul Sănătăţii a declarat că una dintre problemele importante ale asistenţei medicale de urgenţă rămâne supraaglomerarea unităţilor de primiri urgenţe.

“Este un fenomen cu care se confruntă sistemele de sănătate din întreaga lume. Pe lângă acoperirea cheltuielilor de la bugetul de stat, una dintre soluţii rămâne aceea de respectare a criteriilor deja existente de internare. Dar pentru acest demers este nevoie de un control profesionalizat şi de intervenţia asupra factorilor externi care determină supraaglomerarea, ca de exemplu asigurarea continuităţii asistenţei medicale primare, depistarea precoce a unor boli cronice”, a declarat astăzi dr. Vasile CEPOI, ministrul Sănătăţii la acelaşi eveniment.

Sursa: ms.ro

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.