China va dezinfecta toata corespondenta care ajunge in tara, ca sa limiteze raspandirea variantei Omicron

China va dezinfecta toata corespondenta care ajunge in tara, ca sa limiteze raspandirea variantei Omicron

1

Autoritatile chineze au decis sa dezinfecteze intreaga corespondenta care soseste in tara, in incercarea de a stopa raspnadirea variantei Omicron a coronavirusului.

Masura a fost luata inaintea Jocurililor Olimpice de iarna de la Beijing, care vor incepe la 4 februarie, deoarece China se teme ca politica sa „Zero Covid” va fi subminata de mai multe focare restranse.

Astfel, scrisorile si coletele ce sosesc din strainatate vor fi dezinfectate de angajatii postei chineze, atat cat va fi posibil din punct de vedere tehnice. Angajatii nu au primit dozele a doua si a treia sunt indemnati sa se vaccineze.

De asemenea, autoritatile le-au recomandat cetatenilor sa reduca numarul de comezi din tari cu un grad ridicat de infectare. Asta, in conditiile in care, in weekend, a fost confirmat primul caz de Omicron din China la o persoana primise o scrisoare din Canada. Pe suprafata acesteia au fost depistate urme ale virusului.

Agentia de presa France Presse noteaza ca, in conditiile in care originea coronavirusului nu a fost inca determinata, China incearca sa acrediteze ideea ca acesta ar fi fost introdus in tara din strainatate, in special prin alimente congelate – posibilitate respinsa de Organizatia Mondiala a Sanatatii.

China se confrunta cu focare restranse de cateva saptamani, insa numarul de cazuri zilnice nu trece de 200.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: China va dezinfecta toata corespondenta care ajunge in tara, ca sa limiteze raspandirea variantei Omicron • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.