Chinezii cumpara aer curat, imbuteliat in Canada, ca sa evite complicatiile respiratorii

0

Vanzarile de aer canadian imbuteliat este in plina expansiune in China.

Este acesta solutia pentru problema aerului din China?

O companie din Canada vinde aer captat dintr-o statiune de schi, cererea fiind foarte mare din partea chinezilor.

Vitality Air a declarat ca primul lot de 500 de canistre umplute cu aer proaspat, din orasul Rocky Mountain din Banff, fost pus in vanzare in China luna trecuta si s-a vandut in termen de doua saptamani.

“Acum avem foarte multe comenzi de livrare. Ne apropiem de 1000 de canistre”, a spus Harrison Wang, director de operatiuni din China.

Aerul se vinde cu sume cuprinse intre 14 si 20 de dolari,in functie de marimea canistrei.

China

China de Nord este adesea mascata in fum, mai ales in lunile de iarna reci, atunci cand casele si centralele electrice ard carbune pentru a se incalzi.

Saptamana trecuta, la Beijing s-a emis prima data alerta de cod rosu din cauza calitatii aerului slab si s-a trecut la inchiderea scolilor si restrictionarea traficului.

China

Co-fondatorul firmei producatoare de aer la container, Vitality air, spune ca a venit cu ideea de afaceri anul trecut, dupa ce a vandut un sac de aer ziplocked pe eBay, care s-a vandut pentru 99 de centi.

“Am vrut sa facem ceva distractiv si perturbator asa ca am decis pentru a vedea daca am putea vinde aer.”, a spus Moses Lam.

“Imbutelierea containerelor cu aer ia timp, deoarece fiecare dintre aceste sticle este imbuteliata de utilaje. Avem de-a face cu aer curat, vrem sa fie proaspat si nu vrem sa fie rulat prin masini, care sunt unse.”, a declarat Lam.

Vanzari in Canada sunt, in principal pentru originalitatea ideii, spune Lam, dar in China, oameni cred ca are un scop functional real.

Wallace Leung, un profesor la Universitatea Politehnica din Hong Kong, a declarat pentru CNN, ca a cumpara sticle de aer nu este o solutie practica la poluarea aerului din China.

“Avem nevoie de a filtra particulele, ucigasi invizibili, din aer”, a spus Leung, care desfasoara activitati de cercetare cu privire la eficacitatea mastilor de protectie.
“O sticla de aer nu ar ajuta. As fi foarte precaut.”

Dar Lam spune ca produsele companiei sale sunt mai mult decat un truc comercial.

“In cazul in care China poate importa alimente, apa, de ce nu ar putea importa aer?”

sursa

Share.

Leave A Reply