Chirurgie vitreo-retiniană pentru un pacient orb, la Timișoara (VIDEO)

Chirurgie vitreo-retiniană pentru un pacient orb, la Timișoara (VIDEO)

2

Un bărbat din Baia Mare a fost operat cu succes la Clinica Vista Vision Timișoara în cadrul unei intervenții extrem de complicate, în care, alături de operațiile de glaucom și cataractă, s-a folosit și chirurgia vitreo-retiniană. Intervenția a durat peste patru ore și l-a salvat pe bărbat de orbire.

Astăzi am realizat o intervenție mixtă: cataractă, glaucom și chirurgie vitreo-retiniană. În glaucom se intervine pentru presiunea intraoculară, când presiunea intraoculară este prea mare, și noi am pus un nou device, care se numește Ex Press , de la o companie din Statele Unite ale Americii, și îi permite umorii ochiului să iasă afară. Pentru că presiunea intraoculară e datorată unui exces de umoare a ochiului. Deci acest device permite umorii oculare să iasă afară din ochi”, spune dr. Pietro Melani, chirurg șef în Clinica Vista Vision Timișoara.

vista vision

În cadrul intervenției derulate în Clinica Vista Vision Timișoara, medicii au intrat în interiorul ochiului prin cele mai mici orificii posibile, de 0,5 milimetri, și, prin acestea au înlăturat  sângele din interiorul ochiului și de pe suprafața retinei, au curățat  membranele crescute în interior și au făcut un tratament cu laser pe suprafața retinei.

vista vision

Am realizat o intervenție de glaucom, împreună cu o intervenție de cataractă și apoi chirurgie vitreo-retiniană. În ce privește chirurgia vitreo-retiniană, a fost un caz interesant pentru că este vorba despre un pacient, bărbat, cu un singur ochi, după ce și-a pierdut un ochi în urmă cu mai mulți ani, iar la ochiul rămas avea o ocluzie venoasă și, practic, înaintea acestei operații el era complet orb. Ceea ce am realizat noi a fost chirurgie vitreo-retiniană.  La început am înlăturat cataracta, apoi am înlăturat sângele care era înauntrul ochiului, iar la final am tratat retina cu ajutorul laserului și cred că vom avea foarte bune rezultate pentru acest bărbat. În acest caz, recuperarea va fi puțin mai lungă, pentru că am introdus gaz în interiorul ochiului, iar acesta se resoarbe în 20-30 de zile, deci mai mult sau mai puțin de 20 de zile, maxim o lună. Există o mulțime de patologii unde putem folosi chirurgia vitreo-retiniană cum sunt desprinderea de retină, gaura maculară, retinopatia diabetică complicată cu vitroretinopaie proliferativă, ocluzia de vase mari retiniene, hemoragia vitreană, o întreagă patologie unde putea aplica această chirurgie vitreo-retiniană”, mai explică dr. Pietro Melani, chirurg șef la Vista Vision Timișoara.

autor: DELIA SESCU BARBU

GALERIE FOTO:

 

Share.

2 Comments

  1. Pingback: Chirurgie vitreo retiniană pentru un pacient orb, la Vista Vision – Vista Vision

  2. Pingback: Intervenții pentru keratoconus – Vista Vision

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.