Un chist ovarian de 24 de kg, extirpat din corpul unei femei care avea si COVID-19

Un chist ovarian de 24 de kg, extirpat din corpul unei femei care avea si COVID-19

0

O tumora chistica ovariana care cantarea 24,38 kilograme a fost extirpata din abdomenul unei femei din Botosani. Femeia, mama a opt copii, fusese diagosticata cu COVID-19.

Medicul chirurg Iulian Preda de la Spitalul Judetean de Urgenta “Mavromati” spune ca femeia s-a prezentat la spital cu o obezitate maligna, iar in urma unei ecografii si a unei radioscopii toracice a fost diagnosticata tumora.

“Am asteptat sa decedeze un pacient din ATI ca sa o pot opera, dupa terminarea operatiei pacienta trebuind sa fie internata in Sectia ATI cu COVID. (…) Pacienta se sufoca din doua motive: unul era COVID-ul si unul era tumora din cavitatea abdominala”, a afirmat chirurgul Iulian Preda.

Medicul sustine ca tumora s-a format in cativa ani.

“Doamna incrimineaza boala de patru luni de zile. Eu zic ca are o dezvoltare de cativa ani, dar doamna spune ca se simte bolnava de patru luni”.

 “Este cea mai mare tumora pe care am operat-o”

“Este cea mai mare tumora pe care am operat-o eu la mana intai. Am mai avut una de vreo 20 de kilograme, dar nu am putut proba, ca nu am avut cantar, si inca una acum cativa ani de vreo 17 kilograme”.

Starea pacientei este buna. Ea va fi externata de pe Sectia ATI rezervata pacientilor cu COVID-19 si transferata pe o alta sectie a spitalului.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.