Cine a luat Premiul Nobel pentru Medicina (VIDEO)

Cine a luat Premiul Nobel pentru Medicina (VIDEO)

0

S-a deschis sezonul premiilor Nobel 2015! Premiul Nobel pentru Medicina revine lui William Campbell si lui Satoshi Omura, dar si lui Youyou Tu! Ei au creat medicamente extrem de folositoare omenirii.

Primii doi care au primit Premiul Nobel pentru Medicina pentru ca a pus la punct un tratament impotriva infectiilor provocate de viermi. “William C. Campbell si Satoshi Omura au descoperit un nou medicament, Avermectin, ale carui derivate au redus radical prevalenta oncocercozei si a elefantiazisului, demonstrand totodata eficienta impotriva unui numar din ce in ce mai mare de boli parazitare”, a anuntat juriul. Youyou Tu a obtinut Artemisinin, un medicament care a redus semnificativ rata mortalitatii pentru pacientii bolnavi de malarie, noteaza Agerpres.

In cursa pentru Premiul Nobel pentru Medicina 2015 s-au aflat cercetari asupra mecanismelor moleculare aflate de la originea ritmurilor circadiene (americanii Jeffrey Hall, Michael Rosbach si Michael Young), studii despre stresul celular (japonezul Kazutoshi Mori si americanul Peter Walter), despre modificarea celulelor pentru a le face mai sensibile la lumina, un principiu al optogeneticii (americanul Karl Deisseroth), o noua abordare terapeutica a cancerului, prin administrare de anticorpi (americanul James Allison), si studii asupra florei microbiene intestinale (americanul Jeffrey Gordon), a anuntat HotNews.

Marti va fi acordat Premiul Nobel pentru fizica, miercuri – Premiul Nobel pentru chimie, joi pentru literatura, iar vineri cel pentru pace. Sezonul premiilor Nobel 2015 se incheie in 12 octombrie cu premiul pentru economie. Fiecare Premiu Nobel valoreaza 8 milioane de coroane suedeze, adica aproape 855.000 euro. In cazul Nobelului pentru Medicina, banii se impart intre cei trei laureati.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.