Ciocolata poate incetini imbatranirea

0

1294_articolConsumul de ciocolată poate fi răspunsul la încetinirea procesului de îmbătrânire, anunţă oamenii de ştiinţă din Marea Britanie.Specialiştii în biotehnologie din Cambridge au creat o tehnologie care transformă ciocolata într-un tratament anti-îmbătrânire.

Prin adăugarea unui ingredient numit Coco-Lycosome, oamenii de ştiinţă sunt capabili de a ajuta corpul să absoarbă de 20 de ori mai multe molecule de flavanol din ciocolată, care ajută la îmbunătăţirea şi oxigenarea pielii şi pentru a încetini procesul de îmbătrânire.

Specialiştii susţin că adăugarea acestui ingredient face ca o porţie mică de ciocolată să îi permită corpului să absoarbă aceeaşi cantitate de flavanol cât i-ar fi furnizat două batoane de ciocolată.

“Consumul a două batoane de ciocolată pe zi pare o sarcină uşoară, dar nu toată lumea poate să mănânce atât de multă ciocolată. Acum, toţi putem beneficia de valorile intrinseci ale flavonoidelor din cacao, fără a ne compromite sănătatea sau a ne schimba obiceiurile” a declarat dr. Ivan Petyaev.

Ingredientul suplimentar nu modifică gustul sau textura de ciocolata şi este gata pentru a fi comercializat, a anunţat de Dr Petyaev.

Orla Hugeniot de la Nutrition Australia spune că este important ca oamenii să ia flavanoli din mai multe surse alimentare.

“Am prefera ca oamenii să îşi procure necesarul de flavonoide din alte alimente, precum fructele şi legumele, deoarece acestea conţin şi alte elemente nutritive importante şi chiar esenţiale pentru sănătate. Ciocolata are o concentraţie ridicată de grăsimi saturate şi zahăr, ingrediente care ar trebui consumate cu moderaţie, mai ales acum, când există o adevărată epidemie de obezitate”, a declarat aceasta.

Sursa: msn

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.