CJAS Timis: esti, nu esti asigurat, poti apela la centrele de permanenta!

CJAS Timis: esti, nu esti asigurat, poti apela la centrele de permanenta!

0

Set de recomandari furnizate populatiei de Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Timis: persoanele asigurate si neasigurate din judet pot apela, deopotriva, la centrele de permanenta. Vezi cate asemenea centre de permanenta sunt in judetul Timis!

In judet exista 41 de centre de permanenta. Centrele de permanenta cele mai multe se afla in Timisoara – 11, in municipiul Lugoj sunt patru centre de permanenta, iar in mediul rural alte 26.

Precizari CJAS Timis: orar, tip de servicii medicale la centrele de permanenta

Programul de functionare la centrele de permanenta este, in timpul saptamanii, de la ora 20 (seara) la ora 8 (dimineata), iar in zilele de sambata si duminica, precum si de sarbatorile legale, programul este non-stop!

Centrele de permanenta asigura servicii medicale de urgenta, degrevand astfel activitatea unitatilor de primiri urgente din cadrul spitalelor si, in acelasi timp scazand si cheltuielile acestor unitati de primiri urgente, precizeaza CJAS Timis.

Consultatiile si tratamentul sunt asigurate in centrele de permanenta in mod gratuit de personalul medical. Si o ultima precizare, foarte importanta: orice persoana poate apela la un astfel de centru de permanenta, indiferent de medicul de familie la care este inscris!

Potrivit Legii nr. 263/2004 privind asigurarea continuitatii asistentei medicale primare prin centrele de permanenta, modificata, acestea sunt forme de organizare a activitatii medicale in sistemul sanitar, fixe sau mobile, fara personalitate juridica, care functioneaza in afara programului de activitate al cabinetului de medicina de familie stabilit si prevazut in contractul de furnizare de servicii medicale in asistenta medicala primara incheiat cu casa de asigurari de sanatate, care sunt organizate in conditiile prevazute de lege si care asigura continuitatea asistentei medicale primare.

Zonele in care se infiinteaza centrele de permanenta sunt stabilite de directiile de sanatate publica, cu acordul prealabil al caselor de asigurari de sanatate si al consiliilor locale.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.