CJAS Timiș pune la zid Spitalul Județean din Timișoara pentru modelul de declarație pentru pacienți. Care sunt consecințele

0

1689_articolToate spitalele din judeţul Timiș au implementat modelul de declaraţie care trebuie completat de toţi pacienţii internaţi, dacă au achiziţionat din buzunarul propriu medicamente, materiale sanitare sau investigaţii paraclinice. Cu o excepție, precizează CJAS Timiș: Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara, adică cel mai mare spital din județ, care ”nu şi-a însuşit punerea in practică a acestei măsuri, nerespectând prevederile ordinului CNAS nr. 419/28.06.2012”. Consecințele, în opinia CJAS Timiș: procese și bani pierduți. Vezi ce transmite CJAS Timiș conducerii Spitalul Județean din Timiș!

CJAS Timiș a implementat măsura completării unei declarații, ataşată obligatoriu la foaia de observaţie, care trebuie completată de toţi pacienţii internaţi, pentru ”diminuarea riscurilor de fraudare a bugetului FUASS şi pentru a preîntâmpina utilizarea neraţională a fondurilor alocate către spitale”.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara este în fruntea clasamentului la sume solicitate de pacienţi pentru restituire. ”Volumul unor astfel de sume solicitate de pacienţi, pentru restituire, se ridică la suma de aproximativ 1,3 milioane de lei, la nivelul judeţului Timiş, din care cea mai mare sumă ii revine Spitalului Judeţean, 897.448.09 lei, sumă ce se constituie în arierate neraportate, înregistrate extracontabil, încălcând prevederile legale”, anunță Compartimentul de Relaţii Publice al CJAS Timiș.

CJAS Timiș bate obrazul celor de la Spitalul Județean din Timișoara: finanţarea Spitalului Clinic Judeţean este la nivelul maxim al serviciilor realizate de spital până in prezent, fiindu-i alocată, în perioada ianuarie-octombrie 2013, suma de 87,4 milioane lei.

CJAS Timiș explică ce se întâmplă dacă măsura sa nu e pusă în practică: spitalul nu restituie banii către pacient, acesta dă in judecată CJAS Timiş, pentru recuperarea cheltuielilor efectuate de pacient pe perioada internării, instanţa obligă CJAS la plata cheltuielilor efectuate de pacient. ”În loc să se cheltuie doar valoarea medicamentelor, materialelor sanitare sau investigaţiilor paraclinice, se cheltuiesc în plus şi sumele ocazionate de judecată şi cheltuielile de executare silită”, consideră CJAS Timiș

CJAS Timiș amenință voalat conducerea Spitalului Județean din Timișoara, vorbind la modul general: ”Facem cunoscut managerilor de spitale că nerestituirea către pacienţi a cheltuielilor efectuate de aceştia pe perioada spitalizării va atrage răspunderea conform legii”.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.