Clasament al spitalelor din Romania, in functie de parerile pacientilor

0

Prima clasificare a spitalelor de stat din Romania a fost facuta on line si este bazata pe parerile pacientilor. Astfel, pacientii au completat mai multe chestionare care au evaluat calitatea serviciilor medicale, a personalului si gradul de confort din saloanele spitalelor.

O clasificarea oficiala realizata de autoritatile sanitare atat private, cat si de stat si ceruta de Uniunea Europeana, este in desfasurare si urmeaza sa fie incheiata pana in anul 2020.

Pe siteul  www.calitatespitale.ro pacientii au raspuns, in cadrul chestionariilor, la intrebari de genul: calitatea serviciilor medicale, modul in care ati fost tratat si diagnosticat, dar si felul in care s-au comportat cadrele medicale.

Spitale Acreditate

Acreditarea unei unitati sanitare inseamna, pe langa conditii civilizate de cazare, reguli clare pentru fiecare procedura medicala, de la manevrele unei asistente si pana la interventiile chirurgicale si ingrijirea postoperatorie a pacientului.

Pana in prezent doar 46 de unitati sanitare au fost acreditate dintre cele cateva sute.

Termenul este pana in 2020 cand fiecare spital va fi incadrat intr-unul dintre cele 4 niveluri: acreditat, de incredere ridicata, de incredere scazuta si neacreditat. Iar spitalele fara acreditare vor fi inchise.

sursa

Share.

Leave A Reply