Ordonanta de urgenta pentru suspendarea pe timp limitat a taxei de clawback pentru produse din plasma

1

Discutii de urgenta au avut loc la Guvern din cauza crizei de imunoglobulina, iar oficialii sustin ca au gasit o solutie: taxa de clawback.

Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, a fost chemat de premierul Mihai Tudose la Guvern, pentru a da explicatii cu privire la lipsa imunoglobulinei de pe piata medicamentelor din Romania.

La intalnirea de la Palatul Victoria au fost convocati si sefii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate si Agentiei Nationale a Medicamentului.

Suspendarea taxei clawback pentru imunoglobuline, timp de 2 ani

La intalnirea de la Guvern dintre premierul Mihai Tudose, ministrul Bodog, reprezentantii CNAS si medici s-a decis suspendarea taxei clawback pentru imunoglobuline, timp de 2 ani. In aceste conditii, afirma autoritatile, stocul de imunoglublina va fi refacut de saptamana viitoare.

Astfel, Guvernul va propune saptamana viitoare o ordonanta de urgenta pentru suspendarea pe timp limitat a taxei de clawback pentru produse din plasma.

“Saptamana viitoare se va propune o ordonanta de urgenta pentru suspendarea, pe timp limitat, a taxei de clawback pentru produse din plasma, ceea ce i-a facut pe distribuitorii producatorilor sa promita ca asta ii va readuce pe piata. Cel mai rapid (…), chiar din aceasta luna, unul dintre distribuitori va aduce 900 de flacoane ceea ce ar trebui sa acopere necesarul pentru cel putin o luna pe imunodeficiente si urgente majore, urmand ca din ianuarie sa fie aduse 2.000 de flacoane de catre acelasi distribuitor”, a declarat medicul Alexis Cochino, imunolog pediatru la Institutul pentru Sanatatea Mamei si Copilului din Bucuresti, dupa discutiile cu premierul si ministrul Sanatatii pe tema lipsei de imunoglobulina.

sursa

Share.