Clinica de Chirurgie Vasculara din Timisoara a implinit 10 ani (VIDEO)

0

Clinica de Chirurgie Vasculara este una dintre cele mai bine puse la punct sectii din Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Timisoara, fiind complet renovata si modernizata. In urma cu 10 ani, clinica avea 280 de pacienti, iar astazi asigura urgentele chirurgicale vasculare pentru 7 judete si opereaza peste 2000 de pacienti intr-un an.

“Cu foarte multe lucruri de facut in fata, foarte multe proiecte, cu cateva impliniri, evident, suntem satisfacuti, dar eu am impresia ca suntem doar la inceput.

In acesti 10 ani numarul de operatii este de 10 ori mai mare

“As spune in primul rand cresterea semnificativa a gradului de calificare si de competenta a intregii echipe, adica reusim sa rezolvam mult mai multe cazuri, ganditi-va ca in acesti 10 ani numarul de operatii este de 10 ori mai mare. Complexitatea cazurilor, abordam cazuri foarte dificile, abordam foarte multe tehnici noi, inclusive tehnicile modern minim invasive pentru care sunt extraordinar de satisfacut  impreuna cu echipa mea.  Al doilea lucru important ar fi ca avem, in sfarsit, un loc cat de cat civilizat pe sectie, loc de munca si de cazare pentru pacienti, asa incat ne putem desfasura munca in conditii umane.“

Curricula dupa care invata rezidentii este una care este absolut rusinoasa

“Sunt foarte multe lucruri de facut, in primul rand curricula dupa care invata rezidentii este una care este absolut rusinoasa si scadaloasa si este una dintre scopurile noastre ca si colectiv sa promovam schimbarea ei. In al doilea rand, dorim sa schimbam modul nostru de lucru. SUntem pe parcursul de a elabora un fel de regulament al instruirii rezidentilor, care este expirat din modelele din Europa, si care va responsabiliza cu totul si va inchega cu totul altfel pe alte baze intreg colectivul. Si bineinteles, avem nenumarate tehnici si modalitati de tratament pe care trebuie sa le introducem pas cu pas in vremurile ce vor urma.”, a spus Prof. Dr. Mihai Ionac, seful Clinicii de Chirurgie Vasculara.

Share.

Leave A Reply