CNAS: 51 de medicamente noi compensate

CNAS: 51 de medicamente noi compensate, printre care interferon free

0

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) a anuntat, luni, ca sunt 51 de decizii pentru includerea conditionata pe lista de medicamente compensate si gratuite a unor molecule, printre care si pentru tratamentul fara interferon al hepatitelor virale, cronice si ciroze hepatice tip C.

“Agentia Nationala a Medicamentelor si Dispozitivelor Medicale a emis deciziile pentru 51 de molecule care pot beneficia de includere conditionata in lista de medicamente compensate si gratuite, dintre care si molecule pentru tratamentul fara interferon al hepatitelor virale, cronice si ciroze hepatice tip C. Criteriile de includere a pacientilor in tratament cu interferon free sunt postate pe site-ul CNAS, in trasparenta decizionala. Conform acestor criterii, intr-o prima etapa, vor beneficia de tratament pacientii aflati intr-un stadiu avansat de fibroza, precum si pacienti aflati in stadiul F4 si care nu au raspuns la tratamentele anterioare”, a anuntat, luni, CNAS intr-un comunicat de presa.

Comisia de negociere a contractelor cost – volum si cost – volum – rezultat, constituita din reprezentanti ai Ministerului Sanatatii, Agentiei Nationale a Medicamentelor si Dispozitivelor Medicale (ANMDM) si CNAS se intruneste lunar pentru a analiza cererile detinatorilor de autorizatii de punere pe piata.

Potrivit CNAS, incheierea contractelor cost – volum si cost – volum – rezultat au ca scop includerea in tratament a unui numar cat mai mare de pacienti.

“Acest tip de contracte sunt absolut necesare pentru a ne asigura ca includem in tratament un numar cat mai mare de pacienti. Urmarim ca raspunsul la tratament sa fie cat mai eficient, iar contractul cost – volum – rezultat va face posibila decontarea din fond doar a acelor tratamente care dau rezultate”, a declarat presedintele CNAS, Vasile Ciurchea

Tratamentele inovatoare pentru afectiunile hepatice tip C au fost introduse de sistemele de sanatate din Europa recent. De exemplu, in Franta, in luna noiembrie 2014 a fost introdus tratamentul fara interferon. Romania se numara printre primele tari est-europene care introduc tratamentele de ultima generatie pentru hepatica C.

sursa

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.