Influencerii zadarnicesc eforturile autoritatilor in combaterea raspandirii coronavirusului

CNN | Influencerii zadarnicesc eforturile autoritatilor in combaterea raspandirii coronavirusului

1

Tot mai muti influenceri sunt vazuti ca fiind oi negre atunci cand vine vorba de restrictiile din perioada pandemica. Multe personalitati, cu sute de mii de urmaritori pe retelele sociale, sfideaza restrictiile impuse de autoritati si promoveaza calatoriile pe timp de pandemie.

Tinerii, cel mai usor de influentat

Cel mai usor de influentat de comportamentul acestor vedete din mediul online sunt tinerii. Multi dintre ei preiau exeplul negativ al acestora privind respectarea normelor impuse de carantina.

Un astfel de influencer dat exemplu de CNN este Daanish Hussain, un tanar de 21 de ani din Londra. Acesta a plecat intr-o vacanta in Dubai, de unde isi posteaza pe TikTok impresiile de calatorie celor 550 de mii de urmaritori ai sai.

Gwyneth Paltrow, avertizata de autoritatile britanice

Autoritatile avertizeaza celebritatile sa ia in serios virului, mai ales ca au o mare responsabilitate fata de publicul lor. Serviciul National de Sanatate al Marii Britanii a atentionat populatia sa nu urmeze sfaturile actritei Gwyneth Paltrow. Aceasta a scris, in februarie, pe blogul sau ca alimente precum kombucha si kimchi au ajutat-o in lupta cu COVID-19.

Elma Beganovich, un alt influencer cu 700 de mii de urmaritori pe Instagram, a declarat ca “a devenit de prost gust sa arati ostentativ cat de bine te simti, cand se stie cat de multi oameni si-au pierdut slujbele sau cati au persoane dragi in spitale”.

Persoanele publice au o influenta mare asupra tinerilor si in ceea ce priveste perceptia asupra vaccinarii este. Potrivit unui studiu, unul din sase adulti sub 30 de ani ezita sa se vaccineze, fata de un numar mult mai mic al persoanelor cu varsta de peste 50 de ani.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: CNN | Influencerii zadarnicesc eforturile autoritatilor in combaterea raspandirii coronavirusului • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.