Colaborare intre Spitalul Universitar din Regensburg si Spitalul Sf. Maria din Bucuresti, in domeniul transplantului hepatic

0

1628_articolSpitalul Sfânta Maria din București ar putea colobora cu Spitalul Universitar din Regensburg, în domeniul transplantului hepatic, după cum a declarat primarul general al Capitalei, dr. Sorin Oprescu, în urma discuțiilor avute cu prof. dr. Michael Melter, directorul Clinicii de Pediatrie a Spitalului din Regensburg.

Colaborarea presupune specializarea medicilor, participarea la cursuri și echipe operatorii comune. De asemenea,se vor face demersurile astfel încât supravegherea de lungă durată post operatorie să se poată face în condiții performante și la Spitalul Sfânta Maria, se arată în comunicatul de presă dat publicității. La rândul său, prof.dr. Michael Melter a propus chiar “un fir roșu” între cele două spitale, astfel încât medicii din București să se poată consulta în orice moment cu echipa de transplant din Germania, privitor la situația pacienților pe care îi supraveghează postintervențional.

Totodată, având în vedere că Spitalul Universitar din Regensburg are o nouă clinică pentru copii, reprezentanții unităţii sanitare au declarat că pot oferi sprijin tehnic pentru construcția noului Spital Clinic de Copii “Dr. Victor Gomoiu”, cu care vor colabora în viitor. Primarul General al Capitalei, dr. Sorin Oprescu, s-a aflat zilele acestea la Regensburg, unde a participat la primul Forum al Uniunii Europene privind Strategia Dunării.

Sursa: Televiziunea Medicala

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.