Colaborare romano – israeliana in domeniul Sanatatii

0

1252_articolVasile CEPOI, ministrul Sănătăţii s-a întâlnit cu ambasadorul statului Israel, Excelenţa Sa Dan BEN- ELIEZER.Cei doi oficiali au discutat despre relaţiile de colaborare dintre cele două state în domeniul Sănătăţii şi au reiterat necesitatea concretizarii planului de acţiuni semnat la Ierusalim in toamna anului trecut în vederea continuării colaborării existente.

Ministrul Sănătăţii şi-a exprimat dorinţa de a demara mai multe parteneriate cu experţi israelieni în domenii precum reabilitarea spitalelor sau implementarea şi utilizarea sistemelor informatice e-health.“Majoritatea unităţilor sanitare prezintă o structură pavilionară construită înaintea anilor 90. Suntem interesaţi de experienţa firmelor din ţara dumneavoastră în vederea demarării mai multor lucrări de reabilitare. De asemenea, avem în vedere încheierea de parteneriate public-private pentru construirea a cel mult 8 spitale regionale”, a declarat ministrul Vasile CEPOI, în timpul întâlnirii.

Ministrul român al Sănătăţii a explicat despre procesul demarat de ţara noastră pentru reformarea sistemului sanitar şi elaborarea unui nou cadru legislativ de organizare şi funcţionare.

S-au stabilit mai multe parteneriate privind schimburi de experienţă între profesioniştii care lucrează în urgenţă.

Sursa: Televiziunea Medicala

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.