Colectiv: bani si decoratii pentru medici si asistente

0

Personalul medical, platit suplimentar pentru ingrijirea ranitilor din clubul Colectiv! Unii medici si asistente au lucrat non-stop chiar si 48 de ore. Ministrul a cerut presedintelui sa-i decoreze!

Colectiv: cum se vor plati orele suplimentare

Deputatul Florin Buicu a depus un amendament la OUG nr. 35/2015, care vizeaza plata orelor suplimentare, in afara programului normal de lucru, pentru personalul medico-sanitar care a lucrat zi si noapte pentru ingrijirea ranitilor din clubul Colectiv.

Munca suplimentara efectuata, incepand cu sfarsitul lunii octombrie, se plateste in functie de tariful orar aferent salariului de baza avut, la care se adauga un spor de 100% din tariful orar al salariului de baza.

Ministerul Sanatatii anunta ca sustine acest demers. „Munca suplimentara si efortul acestor profesionisti trebuie recunoscut, astfel incat plata orelor suplimentare pe care acesti oameni le-au efectuat mi se pare o masura binevenita. In conditiile in care ne confruntam cu exodul medicilor in strainatate consider ca este o pozitie justa ca atunci cand putem sa ii rasplatim pe profesionistii sistemului medical”, a declarat ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu. Masura nu ar provoca o gaura mare la buget: chiar MS recunoaste ca impactul bugetar este foarte mic, avand in vedere ca vorbim de un numar destul de mic de angajati, de un numar redus de unitati sanitare. Pentru aplicarea prevederii ar trebui emisa o Hotarare de Guvern, iar banii ar proveni din Fondul National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate.

Colectiv: decoratii pentru medici, manageri, chiar si pentru membrii Centrului Operativ!

Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a propus presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis, sa decoreze medicii si managerii care au depus eforturi pentru salvarea celor raniti in tragedia de la clubul Colectiv.

„Devotamentul cu care acestia au luptat clipa de clipa pentru vietile celor raniti in tragedia de la Colectiv si faptul ca nu au pregetat cu nimic pentru a asigura pacientilor toate conditiile, au contribuit la salvarea a zeci de vieti. De asemenea, acesti medici si manageri au aratat ca sistemul medical din Romania este pe drumul cel bun. Ii asigur de toata stima si pretuirea mea pe toti medicii si asistentele, personalul auxiliar, care au luptat alaturi de noi in aceste zile grele pentru noi toti”, anunta Banicioiu (foto https://www.facebook.com/Nicolae-Banicioiu).

Ministrul Sanatatii a solicitat si decorarea membrilor Centrului Operativ pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului Sanatatii, care “zi si noapte au oferit informatii si sprijin tuturor celor implicati in efortul de salvare a celor raniti in tragedia de la clubul Colectiv”.

Colectiv: numarul deceselor creste de la o zi la alta

Numarul deceselor a ajuns, vineri, la 55, dupa ce o pacienta grav ranita s-a stins intr-un spital din Germania. Vineri mai erau internati in tara 62 de pacienti proveniti din clubul Colectiv, 14 dintre ei in stare critica. Numarul celor s-au externat in ultimele zile poate fi numarat pe degetele de la o mana!

Ranitii din clubul Colectiv au fost spitalizati la urmatoarele unitati din Bucuresti: Spitalul de Arsi, Spitalul Bagdasar Arseni, Spitalul Grigore Alexandrescu, Spitalul Sfantul Ioan, Spitalul Elias, Spitalul Militar Central, Spitalul Sfantul Pantelimon, Spitalul de Urgenta, Spitalul Universitar, Spitalul Dimitrie Gerota, Spitalul Agrippa Ionescu, Sptalul CC Iliescu. Zeci de pacienti au fost transferati, in ultimele zile, in strainatate, in Austria, Belgia, Olanda, Franta, Germania, Marea Britanie, Norvegia si Israel.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.