Colectiv - de ce au murit atatia oameni (VIDEO)

Colectiv – de ce au murit atatia oameni (VIDEO)

0

O combinatie de otravuri cum greu si-ar fi imaginat cineva ca exista! Un cunoscut medic a stabilit ce au putut sa inspire victimele din clubul Colectiv – de-a dreptul cumplit!

Monoxid si dioxid de carbon, monoxid si dioxid de azot, acid cianhidric, acid clorhidric, toluen si xilen: asta au inspirat victimele din “Colectiv”, spune seful Clinicii de chirurgie plastica de la Spitalul Floreasca, Ioan Lascar, potrivit Mediafax. Fumul negru, dens, degajat de arderea materialelor plastice, a obturat vizibilitatea, iar otravurile degajate din aceeasi sursa au secerat vietile tinerilor. Chiar si cei care au reusit sa scape, aparent nevatamati, au acuzat apoi o stare de rau, caci chimicalele respective sunt extrem de daunatoare sanatatii.

Chiar daca arsurile nu sunt foarte extinse, in cazul unora dintre raniti, cei aflati pe spatul de spital au o evolutie imprevizibila, nemaiintalnita, sustine medicul.

De ce s-a produs incendiul din Colectiv. Nu e omor calificat, e ucidere din culpa

Pachetul instantei supreme precizeaza, in ordonanta de incepere a urmaririi penale in cazul celor trei administratori de la Colectiv ca “incendiul s-a produs ca urmare a faptului ca persoanele care aveau in administrare spatiul respectiv au incurajat si permis accesul unui numar de persoane mult peste limita admisa a clubului”.

Procurorii au constatat ca spatiul nu era prevazut cu mai multe cai de evacuare in caz de urgenta, iar spectacolul cu efecte pirotehnice (foc de artificii) s-a desfasurat in incinta acoperita a clubului, “in conditiile amenajarii interioare improprii unor astfel de activitati”. Practic, a fost vorba despre existenta unor materiale usor inflamabile. Administratorii au dorit sa evite costurile suplimentare, legate de izolarea fonica pe stalpii de sustinere, pe pereti si tavan, asa ca nu au folosit materiale care sa reziste la foc.

Insa, pentru ca toate acestea s-au petrecut nu cu intentia de a rapune oameni, spun procurorii, acestia au schimbat incadrarea juridica a faptei, din omor calificat in ucidere din culpa!

Numarul deceselor – in crestere. 80 de raniti, in stare grava sau foarte grava

Numarul decedatilor a ajuns la 32, dupa ce o tanara care avea arsuri pe jumatate din suprafata corpului, a incetat din viata la Spitalul Sf. Pantelimon. Alti peste 130 de oameni se zbat in suferinta, pe patul de spital, in mai multe unitati sanitare din Capitala. Numarul deceselor ar putea creste, caci 80 dintre raniti sunt in stare grava sau foarte grava.

Consiliere psihologica gratuita, in urma traumelor de la Colectiv

Colegiul Psihologilor din Romania, in parteneriat cu MedLife, a lansat un program gratuit de consiliere a victimelor de la Colectiv care au suferit in urma incendiului din Clubul Colectiv, precum si a apartinatorilor acestora, si pun la dispozitie o linie telefonica de urgenta — 021 9647, care va functiona in regim de call-center si va fi disponibila zilnic, 24 din 24.

Programul vizeaza asistenta si consilierea psihologica de specialitate a tuturor persoanelor care au fost expuse incendiului de la clubul Colectiv, victime, atat cele care se afla inca internate, cat si cele care au fost externate, apartinatori, medici, paramedici, asistente sau persoane care au intervenit la fata locului. Sesiunile de consiliere vor fi oferite in cabinetele de specialitate sau, la cerere, in spitalele in care sunt internati pacientii.

La fel, echipa de psihologi a Institutului pentru Studiul si Tratamentul Traumei este pregatita sa primeasca orice persoana care are nevoie de sprijin – programul de sase sedinte de asistare psihologica de criza este oferit gratuit de ISTT. Pentru a beneficia de acest program, cei interesati trebuie sune la numarul de telefon 0730 285 582 (psiholog Rodica Dimulescu) sau sa trimita un e-mail la asistare@psihotrauma.ro. “Facem un apel catre toate institutiile medicale care ingrijesc raniti si care iau contact cu rudele si prietenii acestora sa ii indrume catre noi si sa dea mai departe aceste informatii. De asemenea, reprezentatii spitalelor pot contacta ISTT la numarul de telefon 0729 729 049 (psiholog Madalina Patra) pentru a solicita interventie psihologica in spital”, transmite institutul.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.