Comisia Europeana nu va reinnoi contractele cu AstraZeneca si Johnson & Johnson, de anul viitor

1

Comisia Europeana a decis sa nu reinnoiasca anul viitor contractele pentru vaccinuri anti-COVID-19 incheiate cu companiile AstraZeneca si Johnson & Johnson.

“Comisia Europeana, in acord cu liderii multor state UE, a decis sa nu reinnoiasca la expirare contractele incheiate pentru anul curent cu companiile care produc vaccinuri pe baza de vectori virali”, scrie La Stampa, care citeaza o sursa din Ministerul italian al Sanatatii.

Autoritatile de la Bruxelles vor sa se axeze pe vaccinurile care folosesc tehnologia ARN mesager, precum cele de la Pfizer si Moderna.

Comisia Europeana astepta si lamuriri de la Johnson & Johnson dupa anuntul “neasteptat” legat de intarzierile livrarilor de vaccinuri anti-COVID-19 catre Uniunea Europeana.

Primele doze de vaccin Johnson & Johnson au ajuns in Romania

60.000 de doze de vaccin Johnson & Johnson au ajuns miercuri dimineata in Romania. Acestea raman, deocamdata, in depozit. Masura a fost luata la o zi dupa ce producatorul a anuntat suspendarea distribuirii serului in Uniunea Europeana.

Intrucat exista suspiciuni de tromboze la pacientii imunizati cu acest ser, vaccinurile Johnson & Johnson nu vor fi inca administrate in Romania, anunta autoritatile, care asteapta precizari de la Agentia Europeana a Medicamentului, legate de serul Jenssen.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Comisia Europeana nu va reinnoi contractele cu AstraZeneca si Johnson & Johnson, de anul viitor • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.